Å finne, attrahere og ansette den rette kandidaten 

Det å attrahere, finne og ansette de rette kandidatene er ikke lenger så enkelt. Mange av dem er ikke en gang på utkikk etter en ny jobb, og du som arbeidstaker eller rekrutterer må være proaktiv og hele tiden prøve å være et steg foran. Høres det komplisert ut? Academic Work er alltid tilstede for å hjelpe, og vi har funnet frem til svarene på de største utfordringene og spørsmålene som gjelder rekruttering og det å finne de kandidatene du ønsker å nå frem til.

Jeg behøver nyansatte nå til høsten – når skal jeg begynne å søke etter kandidater?

”Ønsker du at de nyansatte skal begynne til høsten, er det nå du bør planlegge din rekrutteringsprosess. Selv om folk flest tror det motsatte, er sommeren et tidsrom, hvor mange faktisk har tid og energi til å søke nye utfordringer. Tidlig på høsten er et ideelt tidspunkt for en nyansatt å begynne i en ny jobb!”

Tanja Laurila, IT Consultant Manager & Operations Team Manager, Finland


Det er så vanskelig å rekruttere til IT-stillinger. Hva kan jeg gjøre?

” En av de største utfordringene i dag er at mange kandidater ikke søker aktivt etter en ny jobb. De er og har råd til å være kresne når de ser etter nye karrieremuligheter og de stiller spesifikke krav. Rekrutterere og arbeidsgivere er derfor nødt til å gjøre en ekstra innsats.

Og når det er sagt - hva må du tenke på når det gjelder rekruttering av IT - personale? Jeg tror det er viktig å utfordre deg selv, revurdere dine strategier og ikke være fastlåst i “den tradisjonelle måten”. Tenk på hver og en av kandidatene og match dem med rett jobb, ikke omvendt.

Prøv også å konkretiser hva det er som gjør deg og din bedrift unik.

Dette kan være alt fra det bedriftens gode team-ånd til en enestående kompetanse, som dine kollegaer har og som din kandidat kan få muligheten til å lære. Det handler om å få frem alle detaljene i bedriftens tiltrekningskraft – noe som kan være utslagsgivende for om det er en perfekt match eller ikke.”

Josefin Nilsson, Recruitment Consultant, Sweden

 

Det virker som om mange kandidater har flere jobbtilbud samtidige. Hvordan kan jeg sikre meg at de takker ja til mitt tilbud?

“Det er helt vanlig i dag at kandidatene har flere jobbtilbud samtidig. Hvordan kan du sikre deg at de velger ditt jobbtilbud? Til å begynne med er du nødt til å finne ut av forutsetningene for at kandidatene vil jobbe med deg – hva slags utviklingsprogram har bedriften, finnes det bra frynsegoder eller råder bedriften kanskje over den aller nyeste teknologien?

Det er også meget viktig, at du har tid og ressurser til å følge opp dine potensielle kandidater regelmessig; de befinner seg ikke sjeldent i flere prosesser samtidig, og du må forsikre deg om at du ikke mister dem til en annen arbeidsgiver. En måte å gjøre dette på er å identifisere og utvikle en relasjon til disse ettertraktede kandidatene på et tidlig tidspunkt – for eksempel under deres studier - samtidig som du fremstår som en interessant og potensiell, fremtidig arbeidsgiver.”

Line Gamre, Consultant Manager IT & Technology, Norway

 

Uansett hvilken utfordring du står overfor - kan Academic Work hjelpe deg. Med 20 års erfaring innen rekruttering og bemanning har vi lært målgruppen young professionals meget godt å kjenne. Takket være dette har vi omfattende kunnskap om hvordan dine rekrutteringen kan gjennomføres på en effektiv måte, samtidig som de blir tilpasset dine ønsker og behov.

Vi har arbeidet med studenter og young professionals helt fra starten, og har hjulpet dem til å ta både det første og andre steget i deres karriere. For å kunne tilby dem, og deg som arbeidsgiver, ennå bedre betingelser og muligheter, gjennomfører vi årlig en spørreundersøkelse Young Professionals Attraction Index (YPAI)* , for å kunne presentere ny  og nyttig kunnskap i tillegg til trender.

Vi er mer enn en et rekrutterings- og bemanningsbyrå – vi er eksperter på disse områdene og alt det som det medfører.

Når du arbeider sammen med oss, kommer du i kontakt med og lærer å kjenne unge, potensielle kandidater samtidig som vi tar ansvaret for prosessen og fungerer som et formidlende mellomstadium, hvor vi kan finner ut av hva kandidatene attraheres av.

Hvilke utfordringer har din bedrift? Fyll ut skjemaet under og vi vil komme tilbake til deg med svar på eventuelle spørsmål du har. 

Ved å fylle ut dette skjemaet og oppgi dine persondata samtykker du i å la oss håndtere dine personopplysninger. Du samtykker også i å tillate oss å kommunisere med deg via målrettede e-poster og invitasjoner. For mer informasjon vedrørende vår behandling av data, vennligst se vår personvernerklæring.

Tips en venn