My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Mann som utdanner seg innen data engineering

Spesialiser deg og få etterspurte ferdigheter innen Data Engineering

Digitale assistenter, selvkjørende biler, fjernstyrte vaskemaskiner og gatebelysning som aktiveres før du kommer hjem - all informasjon generert av sensorer, interaksjoner, transaksjoner eller gjennom mobilen skaper store og komplekse datamengder. Disse kan transformeres til innsikt ved hjelp av Big Data og maskinlæring. Høres det spennende ut?

Dette lærer du deg:

Innen Data Engineering jobber du med datadrevet innovasjon. Med hjelp av Big Data og Machine Learning får man tilgang til store og komplekse mengder informasjon, samt selvlærende systemer som kan oppdage atferd og situasjoner som ikke er åpenbare for øyet. Ved å gjøre data om til innsikt kan du levere mer nøyaktige prognoser, optimalisere kundeopplevelse, effektivitet og produksjon, oppdage ulovlige transaksjoner, gi bedre råd, øke sikkerheten og forbedre jordens klima.

I løpet av programmet vil du lære å bruke agile metoder som Scrum for å utvikle effektive løsninger for datahåndtering. Du lærer å administrere, behandle og analysere data med teknologier som skybaserte verktøy, AI og maskinlæring. Du vil også få kunnskap om databasehåndtering, datamodellering og informasjonsarkitektur, samt praktisk erfaring gjennom prosjekter og øvelser. Du vil bruke Python som sentralt programmeringsspråk for å bygge datadrevne løsninger med fokus på bærekraftig bruk av data.

Praktisk informasjon

Studiestart10.06.24
Graduation13.09.24
StudiestedDigital undervisning, fra Sverige
ArbeidsstedOslo
Oppstartsevent13. mai med påfølgende forstudier du selv legger opp selv
Forstudier13. mai – 7. juni
Første arbeidsdag16. september

Karrieremuligheter

I data engineering utvides og utvikler teknologien seg kontinuerlig, og skaper et uendelig sett med muligheter for fremtiden. Det finnes en rekke varierte roller i feltet, som for eksempel dataingeniør, dataanalytiker, dataintegreringsingeniør, skyingeniør osv. Disse viser noen av de varierte og spennende karriereveiene som er tilgjengelige innen feltet.

Programinnhold

→ Python
→ GIT
→ Agil metodikk
→ SQL
→ ETL
→ Databaser og Datawarehouse
→ Visualization
→ Cloud och Containarization
→ Machine Learning
→ Presentasjonsteknikk

Hold godt fast, for dette kan bli den mest spennende turen i livet ditt. Kurset er intensivt og krevende, men etter endt utdanning vil du ha alle verktøyene du trenger for en ny karriere. Jeg trives veldig godt med den nye jobben min og min nye livsstil. Jeg klarte dette på bare 12 uker. Bare gjør det!

Henry, tidligere student fra Data Engineer-programmet våren 2023

Passer deg som

Aldri før har vi klart å samle inn så mye data som vi gjør i dag, og aldri før har behovet for å gjøre det vært så stort. Men å sortere og analysere mengden data, for så å bruke den på en bærekraftig måte og skape forretningsmuligheter, krever analytiske ferdigheter og en følelse av nøyaktighet. En bakgrunn eller interesse for IT vil gjøre det lettere for deg som deltaker, samt at du har en stor nysgjerrighet for feltet. Vi tror at du:

  • Liker å fordype deg i data- og informasjonshåndtering
  • Ønsker å lære mer om skybaserte teknologier
  • Er nysgjerrig på AI og maskinlæring
  • Er interessert i programmering, informatikk, matematikk og teknologi generelt

Søknad og krav

Dette er et program for deg som allerede har noe kunnskap innen IT, enten fra tidligere studier eller yrkeserfaring. Du må enten ha fullført en bachelorgrad innen IT eller tekniske fag. I noen tilfeller kan erfaring kompensere for utdanning, så lenge dette kan dokumenteres. For å søke må du være over 18 år og ha bestått de innledende testene, som vurderer egenskaper, ferdigheter og evnen til å lære raskt. Det er også nødvendig med gode kunnskaper i både norsk og engelsk, både muntlig og skriftlig, siden utdanningen foregår på engelsk. Du må også ha en genuin interesse for IT og systemer, og kunne begrunne hvorfor Data Engineering & Analytics spesielt interesserer deg.