Account Manager Training program

Vi tror at ambisjon er en av de sterkeste drivkreftene du kan ha når du jobber for å oppnå et resultat. Derfor ønsker vi å vise vår beundring for og tro på ambisjon gjennom å belønne nettopp dette. Vi gjør det på flere måter, og det å tilby deg verktøy for din videre utvikling er ett eksempel på dette. Som Account Manager hos oss er du fra første dag deltaker i det vi kaller «Account Manager Training Program». Dette er vårt kompetanseutviklingstilbud til deg som tilhører salgsavdelingen hos oss, og programmet løper over flere år.

 
“Jeg hadde aldri jobbet med salg tidligere. Allikevel har jeg alltid likt å prestere, samtidig som jeg har hatt en interesse for å bygge relasjoner. Nå i ettertid er det helt vanvittig å tenke på hvor mye jeg har lært på så kort tid. Det er utrolig å se hvor raskt man kan bygge gode relasjoner med kunder, bli tilbudt karrieremuligheter og nå mål som i starten virket så alt for høye. Å lykkes som Account Manager handler om å bruke sine personlige styrker. Du skaper din egen arbeidsdag og det finnes virkelig ingen grenser for hva man kan oppnå. Og når arbeidsmiljøet er så fantastisk som det er blir alt så mye morsommere!”

Amanda Frisell, Account Manager og Sales Coach

Det første året ditt går du det vi kaller for Business Sales Program. Dette er et introduksjonsprogram som er skreddersydd for deg som er fersk i rollen, og det består av komponentene Introduction, Supported Start og Intensified Sales Training. Du kommer til å lære organisasjonen å kjenne, hvordan vi jobber, og du blir kjent med våre mål. Allerede under introduksjonen er du i gang med å bygge nettverk internt i organisasjonen, og etter at introduksjonskursene er over går du videre med e-læringskurs og coaching, både fra eksterne og interne eksperter. I tillegg får du både en Sales Coach og en egen mentor som vil følge deg tett opp gjennom dine første 6 måneder i rollen.

”Etter å ha jobbet med B2C salg i Telecom-bransjen i over 3 år var jeg klar for en ny utfordring og for å jobbe med B2B salg. Da jeg fikk jobben i Academic Work følte jeg raskt at dette var en profesjonell måte å jobbe med salg på, og jeg trives spesielt med å kunne jobbe med hele salgsprosessen fra A-Å. Miljøet består av engasjerte mennesker, og vi er nesten som en stor familie. Og jobben, den utfordrer meg fremdeles hver eneste dag.”

Johan Nyman, Account Manager og Team Manager

Det neste året kaller vi for Business Sales Strategy. Her leser du utvalgt pensumlitteratur, og du går ulike klasseromstreninger, i for eksempel Portfolio Management og Contract Management. År tre tar for seg Advanced Business Sales, der du blant annet trenes i et program for Client Growth. Fra og med det fjerde året er du en erfaren Account Manager med solid erfaring, og herfra tilbyr vi deg Tailored Development – ulike læringsaktiviteter du velger selv, basert på hvilken retning du ønsker å gå.

"Å være Account Manager krever en indre driv i alt jeg gjør. For meg handler det om å se nytten av hva jeg kan tilby både kundene og de kandidatene vi jobber med. I Academic Work er mulighetene uendelige dersom du er i stand til å vise ambisjonsnivået ditt i hva du presterer av resultater."

Marko Valsamidis, Account Manager & Team Manager, Academic Work Oslo

Du er velkommen til å sende oss en søknad til accountmanager@academicwork.no. Dersom du har spørsmål om stillingen eller Account Manager Training Program kan du kontakte Julie Bilstad på tlf. 97 83 71 17/23 00 90 70

Tips en venn