Account Manager Training program

Vi tror at ambisjon er en av de sterkeste drivkreftene du kan ha når du jobber for å oppnå et resultat. Derfor ønsker vi å vise vår beundring for og tro på ambisjon gjennom å belønne nettopp dette. Vi gjør det på flere måter, og det å tilby deg verktøy for din videre utvikling er ett eksempel på dette. Som Account Manager hos oss er du fra første dag deltaker i det vi kaller «Account Manager Training Program». Dette er vårt kompetanseutviklingstilbud til deg som tilhører salgsavdelingen hos oss, og programmet løper over flere år.

«Tanken på å skape karrieremuligheter for unge talenter og samtidig bli dyktig i salg, trigger meg virkelig til å jobbe hardt for å nå mine mål. Som Account Manager handler det om å møte flest mulig bedrifter og skape relasjoner. Det kreves knallhard jobbing fra start, og du vil møte mange utfordringer på veien, men underveis har vi det veldig gøy. Som ny Account Manager i Oslo har Academic Work tatt meg inn i varmen, og kulturen som er her har jeg aldri sett maken til.»

Katinka Bjørkavåg, Account Manager, Academic Work Oslo

Det første året ditt går du det vi kaller for Business Sales Program. Dette er et introduksjonsprogram som er skreddersydd for deg som er fersk i rollen, og det består av komponentene Introduction, Supported Start og Intensified Sales Training. Du kommer til å lære organisasjonen å kjenne, hvordan vi jobber, og du blir kjent med våre mål. Allerede under introduksjonen er du i gang med å bygge nettverk internt i organisasjonen, og etter at introduksjonskursene er over går du videre med e-læringskurs og coaching, både fra eksterne og interne eksperter. I tillegg får du både en Sales Coach og en egen mentor som vil følge deg tett opp gjennom dine første 6 måneder i rollen.

”Etter å ha jobbet med B2C salg i Telecom-bransjen i over 3 år var jeg klar for en ny utfordring og for å jobbe med B2B salg. Da jeg fikk jobben i Academic Work følte jeg raskt at dette var en profesjonell måte å jobbe med salg på, og jeg trives spesielt med å kunne jobbe med hele salgsprosessen fra A-Å. Miljøet består av engasjerte mennesker, og vi er nesten som en stor familie. Og jobben, den utfordrer meg fremdeles hver eneste dag.”

Johan Nyman, Account Manager og Team Manager

Det neste året kaller vi for Business Sales Strategy. Her leser du utvalgt pensumlitteratur, og du går ulike klasseromstreninger, i for eksempel Portfolio Management og Contract Management. År tre tar for seg Advanced Business Sales, der du blant annet trenes i et program for Client Growth. Fra og med det fjerde året er du en erfaren Account Manager med solid erfaring, og herfra tilbyr vi deg Tailored Development – ulike læringsaktiviteter du velger selv, basert på hvilken retning du ønsker å gå.

Det er en herlig prestasjonskultur, uten at jeg nødvendigvis føler på konkurranse. Du vil oppleve å bli sett, bli møtt med smil og energi hver morgen. På kontoret er det stor takhøyde, men likevel profesjonelt. Det er åpne dører, og fravær av hierarki. Dette gjør at du alltid kan benytte dine kollegers kunnskap og kompetanse.

Julie Minsaas, Account Manager & Sales Coach

Du er velkommen til å sende oss en søknad til accountmanager@academicwork.no. Dersom du har spørsmål om stillingen eller Account Manager Training Program kan du kontakte Julie Sannerud på tlf. 91 87 11 58/23 00 90 70

Tips en venn