Fordeler med rekruttering

Når du bestemmer deg for å gjennomføre en rekruttering sammen med oss vil du oppleve en samarbeidspartner som vil strekke seg til det ytterste for at du skal være fornøyd. Vår visjon er å bli ditt førstevalg når det kommer til leverandør av rekrutteringstjenester, nettopp derfor har vi lagt så mye innsats ned i våre løsninger og prosesser. En rekruttering innebærer at kandidaten du bestemmer deg for blir fast ansatt i ditt selskap.

Gjennom et ensrettet fokus i alle år ser vi på oss selv som eksperter på vår målgruppe Young Professionals. Drivkraften og ambisjonen som tilhører denne målgruppen inspirerer oss og våre samarbeidspartnere hver dag. Vi benytter i dag en kompetansebasert rekrutteringsmodell som fungerer som en rød tråd gjennom hele prosessen. Vi vil sammen med deg bruke tiden som kreves for å sikrestille at vi skal lykkes med den profilen du ønsker. Dette innebærer et godt samarbeid, god informasjon og dialog samt hyppige oppdateringer. 

Kompetansebasert rekruttering

Forskning viser at vi får den beste treffsikkerheten når vi benytter oss av strukturerte intervjuer. Vår rekrutteringsprosess tar utgangspunkt i kompetansebasert rekruttering – der vi gjennom strukturerte intervjuer gransker kandidaters samsvar med personlige egenskaper som er avgjørende for å lykkes i den aktuelle stillingen. Disse egenskapene tar vi fram i samarbeid med deg som kunde. Historisk atferd forutsier og indikerer framtidig atferd – og metoden vår handler derfor om å granske kandidatenes atferd og handlingsmønstre i tidligere situasjoner, som bærer likhetstrekk med hverdagen man eventuelt vil møte i den nye stillingen.

Tester

Når du ønsker det kan vi også utføre forskjellige tester som et ledd i rekrutteringsprosessen. I samråd med deg velger vi ut den testen du ønsker at kandidaten skal utføre. Når testen er utført vil du få en vurdering og en gjennomgang av resultatene, det samme tilbys kandidaten. I dag tilbyr vi følgende tester: 

EQ-I som er en personlighetstest som undersøker emosjonell intelligens. 

WPT som undersøker problemløsningsevne eller kognitive evner. 

NEO PI-R som tar for seg personlighetstrekk knyttet til femfaktormodellen.

Fornøyd kunde garanti.

Vi ønsker å være ditt førstevalg når det gjelder rekrutteringstjenester. En grunnleggende forutsetning for å oppnå dette er at kundene våre har tillit til oss som rekrutteringsbyrå. For at du som kunde skal føle deg sikker på at resultatet blir som du ønsker og at rekrutteringsprosessen er solid, gir vi alltid en fornøyd-kunde-garanti. Academic Work sitt mål er at vi alltid skal finne rett person i forhold til stilling, noe som betyr at vi følger opp i etterkant av hver prosess for å sikrestille at du er fornøyd.

Tips en venn