Rekruttere

Deltidspersonell = work-life balance?

Plutselige personalbehov og arbeidstopper kommer sjeldent beleilig og er ofte utfordrende å håndtere. Likevel må du som arbeidsgiver ha en plan for hvordan det skal håndteres. Ikke minst for at mangelen på medarbeidere kan påvirke både produksjonshastigheten og resultater, men også arbeidsmiljøet negativt. Det kan likevel oppleves demotiverende å ansette medarbeidere for å gardere bedriften mot en eventuell arbeidsstopp. Nedenfor lister vi opp gode grunner til hvorfor du bør investere i deltidsansatte.

Work-life Balance?

Dagens teknologi har gitt oss muligheten til å bli mer fleksibel og mindre avhengig av å være fysisk tilstede på arbeidsplassen for å gjøre jobben vår. Dette medfører selvfølgelig mange fordeler, men også ulemper. For eksempel har grensene mellom jobb og privatliv tendens til å være uklar når vi alltid er pålogget. Som arbeidsgiver har du en viktig oppgave å kommunisere viktigheten av god helse både på jobb og privat. En annen måte å ha en positiv innvirkning på dine ansatte er ved å sikre at det er deltidsansatte i bedriften. Hvorfor? Deltidsansatte kan støtte bedriften i intensive perioder som ved arbeidstopper, sykefravær og ikke minst ferieavvikling.
Les mer om hvordan deltidspersonell kan hjelpe din bedrift.

Vil du vite hvordan deltidspersonell kan hjelpe din bedrift?

Last ned vår whitepaper om deltidspersonell

Sommervikariatet, en investering for fremtiden

De færreste bedrifter holder stengt kun fordi det er sommer. Nettsiden må vedlikeholdes, varer må sendes ut og lønn må betales. Aldri før har arbeidsgivere hatt så store utfordringer for å dekke opp med ansatte gjennom sommeren. Det er flere fordeler ved å ansette deltidsressurser i bedriften din. I tilfellet hvor behovet er usikkert og risikoen er stor med å ansette nye medarbeidere, kan du som arbeidsgiver få hjelp av et bemanningsbyrå.

«Studenter er vandt til å ta til seg læring raskt og ofte svært dyktige på å omstille seg til å gjøre mange ulike arbeidsoppgaver» Mats Furulund, Head of Operations i Acaemic Work.

3 måter deltidsansatte bidrar til work-life balance på:

  1. Muligheten til å bevilge permisjon eller ferie selv under perioder der bedriften er høyt belastet.
  2. Redusere overtid for heltidsansatte.
  3. Bemanne riktig kompetanse og dermed redusere stress under ekstra belastede perioder.

Deltidsansatte, fremtidige heltidsansatte?

Det er lett å glemme at det er flere fordeler for deltidsansatte enn å møte et midlertidig behov for kompetanse eller å avlaste heltidsansatte. Deltidsansatte kan også bidra til å sikre bedriftens kompetansebehov på lang sikt. Deltidsansatte består ofte av studenter som sitter på den ferskeste kunnskapen på sitt felt. Når deltidsansatte rekrutteres til heltid, er de allerede godt kjent med virksomheten, rutinene og bedriftskulturen og kan raskt ta på seg mer kvalifiserte oppgaver. Ikke bare vil dine ansatte trives hos dere, medarbeideren har også den nyeste kunnskapen å bidra med!

«Fordelen med å ha deltidsansatte er at du har fleksible og ofte ambisiøse personer som ønsker å vise seg frem og få prøvd seg på praktiske oppgaver» Mats Furulund, Head of Operations i Academic Work.

Del artikkelen