Rekruttere

Slik lykkes du med rekrutteringen digitalt

Den digitale tidsalderen har gjort at de fleste norske bedrifter er nødt til å legge om måten de jobber på, dette påvirker også rekruttering- og ansettelsesprosessen. Hvis du ikke kan møte kandidater ansikt til ansikt for et jobbintervju blir løsningen ofte å ta intervjuet over Skype. Hvordan påvirker dette utfallet av rekrutteringsprosessen? Og finnes det noen forholdsregler du som arbeidsgiver må ta? Her gir vi deg rådene til hvordan du kan lykkes med rekrutteringen digitalt.

Ta hensyn til kandidatens situasjon

I disse dager jobber de fleste av oss hjemmefra. Det vil også si at kandidater gjennomfører intervjuet i deres hjem, sammen med sin familie, kollektiv og dyr. Her er det viktig at du som arbeidsgiver tar hensyn til situasjonen kandidaten er i og viser aksept. Om kandidaten ikke har mulighet til å gjennomføre intervjuet i et adskilt rom fra barn, dyr eller annet støy, skal ikke dette påvirket personens intervju. Ta dialogen før dere starter intervjuet og forklar at du forstår situasjonen og tar hensyn til dette.

Husk GDPR og personvern

Som arbeidsgiver er det også viktig å tenke på at du må forholde deg til GDPR og personvernlovgivningen. Gjennomfører du Skype intervjuet fra hjemmekontor? Så vel så viktig det er å godta at kandidaten har hjemmekontor med familie, må du som rekrutterer sitte i et avskilt rom for å ivareta kandidatens personvern.

Benytt deg av riktig utstyr

Selv om de fleste har innebygd mikrofon og kamera på laptopen er det viktig med et godt utstyr for å gjennomføre et godt intervju. Bruk et headset for å unngå ekko i rommet eller benytt deg av en portabel møtehøytaler.

6 konkrete tips under intervjuet

  1. Bruk gestikulering. Tydeliggjøre budskapet ditt og pass på å gestikuler i bildet. Kameraet ser hele deg fra navlen og opp.
  2. Speil kandidaten selv om du er på video. Sett gjerne av noen minutter til litt prat i starten, for å skape myk overgang. La kandidaten få litt rom til å prate, for å skape en god naturlig kjemi.
  3. Se inn i kameraet. Ha øyekontakt med kandidaten slik at han/hun får en følelse av at du faktisk ser på hen når du intervjuer. Et tips er og minimerer Skype vinduet ditt, for også å se intervjumalen, så får du opp kandidaten i et lite skjermbildet. Dette skjermbildet kan du plassere rett under kamerat, da vil du få tilnærmet øyekontakt. Benytter du briller, pass på at du ikke har gjenskinn og at kandidaten ser øynene din.
  4. Informer om omgivelsene du sitter i. Spesielt hvis du har hjemmekontor med andre i huset. Fortell at man sitter på et lukket rom så ingen andre hører samtalen.
  5. Informer om at du tar notater underveis. Kandidaten både hører og ser at du noterer, informer om dette på i starten av intervjuet.
  6. Test utstyret ditt før intervjuet. Unngå å knote så mye som mulig med lyd og video og se til at du vet at utstyret fungerer.

Fokus på fremtidig kompetanse

For flere bedrifter er dagens situasjon uavklart og hvor lenge situasjonen vi er i nå er usikker. Samtidig er det viktig at de bedriftene som kan holder fokus på framdrift i prosesser og tenker over langsiktig kompetanse for å ikke stagnere over tid. Har din bedrift gode alternative løsninger vil du trolig også bli sett på som en attraktiv arbeidsgiver. På anbefaling av helsedirektoratet jobber alle i Academic Work som kan hjemmefra. Det betyr ikke at driften og aktiviteten skal opphøre, vi jobber fortsatt med bemanning og rekruttering hele året og er der for deg når du trenger det. Meld ditt behov i dag så sørger vi for at du kan møte tiden fremover med rett kompetanse.

Del artikkelen