Rekruttere

Hvorfor ansette young professionals?

Noe av det viktigste du kan gjøre for din virksomhet i dag, er å ansette rett person i riktig stilling. I et marked hvor bedriftene må snu seg raskt, hvor endring ikke lenger er et spørsmål, men en essensiell faktor for å overleve, er det viktigere enn noen gang at din virksomhet innehar den nyeste kunnskapen og kompetansen innen sitt fagfelt. Cecilie, vår branch manager i Trondheim, har jobbet med bemanning og rekruttering av young professionals i 6 år, og mener young professionals har mye å komme med.

Hvorfor bør bedrifter satse på young professionals (YP)?

Young professionals er i starten av sin karriere, noe som betyr at de er sultne og ivrige. De higer etter å prestere for å vise at de fortjener jobben. De vet at de må stå på, derfor vil de alltid yte det lille ekstra.

Da de ofte kommer rett fra studiene innehar de den nyeste kunnskapen og kompetansen innen sitt fagområde. De tilfører derfor bedriften nye tanker og ny lærdom. Ofte kan det være inngrodde systemer og rutiner i en bedrift som har eksistert i mange år, da kan det være lurt å få inn en young professional som kommer inn med et helt nytt syn og et annet perspektiv.

YP er ikke fremmed for å komme med sine tanker og innspill da de er lært opp til å stille spørsmål og være kritiske. Som YP i dag er man oppvokst med teknologi og IT-systemer, det sitter i fingrene deres. De er endringsdyktige, løsningsorienterte og effektive. De er i starten av sin karriere, noe som betyr at du kan forme dem.

Hva er tilbakemeldingene fra våre kunder?

Jeg har bare opplevd positive tilbakemeldinger fra våre kunder som har satset på young professionals. Veldig mye handler om å få rett person på rett plass, det er vi gode på, vi tar oss tid til å forstå kundenes behov.

I løpet av 6 år har jeg vært så heldig å få være en del av mange suksesshistorier. Et eksempel er en kunde som skulle ansette en controller, det stod mellom en nyutdannet kandidat som var helt fersk i arbeidslivet og en senior med over 5 års erfaring. Kunden var veldig usikker på om de skulle tørre å satse på en kandidat som kom rett fra skolebenken, men de valgte til slutt å gå for personligheten og da falt valget på vår young professional.

Etter et par måneder fikk jeg en telefon fra kunden som var helt i skyene, denne kandidaten hadde spart han for kostnader opp imot millionbeløp. Kandidaten hadde sett ting som ingen hadde tenkt over før og raskt funnet ut av hvor bedriften kunne kutte kostnader og hvor det lå feil. Bedriften innførte nye, bedre rutiner. Kunden roste kandidaten opp i skyene og kunne ikke vært mer fornøyd med valget om å satse på en young professional.

Kontakt oss
Del artikkelen