Rekruttere

IT og teknologi er Norges mest attraktive bransje

7 av 10 av Norges mest attraktive arbeidsplasser er IT- og teknologiselskaper. Det viser årets Young Professional Attraction Index. Førsteplassen er det Google som stikker av med.

Last ned YPAI 2018

– Med god margin tar Google hjem seieren som den mest attraktive arbeidsplassen blant unge arbeidstakere i Norge. Det betyr at de klarer å imøtekomme faktorene som denne målgruppen anser som de viktigste når de skal velge arbeidsgiver, som gode utviklingsmuligheter, godt sosialt miljø og varierte arbeidsoppgaver, sier Mads Wildhagen, Markedssjef i Academic Work

Kåringen skjer på bakgrunn av vår årlige undersøkelse, Young Professional Attraction Index. Indeksen er utarbeidet i samarbeid med Kantar TNS, og kårer blant annet Norges mest attraktive arbeidsplasser basert på tre parametere: Arbeidsgiverens rykte i markedet; arbeidsgiverens opplevde fremgang; og om respondentene ønsker å jobbe hos arbeidsgiveren eller ikke.

7 av 10 på topplisten er IT- og teknologiselskaper

Ser man på bransjesammensetningen i de topp ti mest attraktive arbeidsplassene i Norge, er det IT- og teknologibransjen som går av med en klar seier.

– I en digital tidsalder er det kanskje ikke rart at IT- og teknologiselskaper er attraktive plasser å jobbe for nyutdannede. Likevel er det interessant å se at så mange som 7 av 10 på topplisten faller innenfor denne kategorien. Andre bransjer kan lære mye av disse – det er viktig å jobbe aktivt med å holde seg konkurransedyktig på arbeidsgivermarkedet, sier Wildhagen.

Fem norske på topp ti-listen

Også norske virksomheter gjør det bra i undersøkelsen. Halvparten av de ti mest attraktive arbeidsplassene er norske, og andreplassen går til Finn.no. Norconsult, Kongsberggruppen, Sintef og DNB kommer også med på topplisten.

– Mange norske virksomheter ligger høyt oppe i unges bevissthet, men de fleste må likevel se seg slått av store, globale selskaper. Selv om fem av topp ti er norske virksomheter, er kun én blant topp fem norske. For å tiltrekke seg de beste talentene, er det viktig at norske virksomheter er bevisst på hvordan de skal tiltrekke seg disse – og beholde dem, sier Wildhagen.

Dette er de ti mest attraktive arbeidsplassene blant unge arbeidstakere i Norge:

  1. Google
  2. Finn.no
  3. Microsoft
  4. Apple
  5. PWC
  6. Sopra Steria
  7. Norconsult
  8. Kongsberggruppen
  9. Sintef
  10. DnB

Mads Wildhagen, Head of Marketing, Academic Work

Mads Wildhagen, Head of Marketing, Academic Work

Kjennskap gjør ikke nødvendigvis attraktiv

Av selskapene som majoriteten av respondentene har angitt at de kjenner veldig godt, er det kun fem som er med i topp ti-listen over de mest attraktive selskapene.

– Kun én av fem svarer at en viktig faktor når de skal velge arbeidsgiver er at selskapet er innovativt og fremgangsrikt. Mye viktigere er det at selskapet tilbyr gode utviklingsmuligheter (64%), har et godt sosialt miljø (63%) og tilbyr utfordrende og varierte oppgaver (58%), forteller Wildhagen.

– Arbeidsmarkedet i dag er kandidatenes marked – norske arbeidsgivere har behov for ny arbeidskraft og kandidatene har flere alternativer å velge mellom enn før. Da ser vi at det ikke er nok at et selskap anses som kjent og fremgangsrikt. Man må også vise at man har det gøy på jobb og har muligheten til å stige i gradene, avslutter Wildhagen.

Skal du ansette personer med IT kompetanse?

Vi i Academic Work er et stort team som kun jobber innenfor fagfeltet IT. Dette er en utrolig viktig målgruppe og vi ansetter flere hundre personer til ulike IT stillinger hvert år. Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe dere med å løse dagens eller fremtidige behov.

Kontakt oss
Del artikkelen