Har du erfaring med salg, da er du kanskje mer attraktiv enn du tror

Søke jobb

Vi har snakket med en av våre Consultant Managers Julie Sannerud, som til daglig jobber med rekruttering av salgskandidater, og spurt om hennes tanker rundt salgsrekrutteringsprosessen. Hvilke egenskaper bør man ha? Gjør salgserfaring deg mer attraktiv i jobbmarkedet? Les hennes tanker her!

Bild

Hvilke egenskaper ser du etter når du skal rekruttere en salgskandidat?

Det kommer selvfølgelig veldig an på stillingen, men vi ser etter et potensiale og personlige egenskaper. Tydlighet i formidlingsevnen og en tillittsvekkende fremtoning er viktig. Salg kan være et yrke med mye motgang, så evnen til å se motgang som en mulighet til å vinne over seg selv er en god innstilling.

Hva er det lurt å tenke på før du skal i et jobbintervju for en salgsstilling?

Øv deg på å snakke om egne resultater på en tydelig, men også ydmyk måte. Ikke vær redd for å fortelle om utfordringer eller de gangene du har vært på nippet til å gi opp. La resultatene snakke for seg selv og fortell heller om måten du jobbet på for å nå målene dine. Er du nyutdannet og ikke har noen særlig arbeidserfaring, så tenk kreativt. Har du jobbet strukturert med en stor akademisk oppgave eller har forballaget du spiller på rykket opp en divisjon? Fortell om dette. 

Hvilken fordeler kan dette ha videre i karrieren?

For mange arbeidsgiver sier det mye om deg som person om du har oppnådd gode reslutateter innen salg. Salg er ikke for alle, det krever mot å jobbe med salg. Blir man værende gjennom opp og nedturer viser det en styrke som vil gagne deg videre i karrieren.

En hverdag i et salgsyrke innebærer fokus på aktiviteter som tar deg til dine mål, men det handler også mye om måten du kommuniserer på. Du må kunne tilpasse din kommunikasjon ut mot ulike aktører. Ved å lykkes med salg viser det også at du har lykkes med din kommunikasjon. Gode kommunikative ferdigheter er noe alle arbeidsgivere setter pris på. 

Er salg noe du bruker i din egen hverdag som Consultant Manager?

Ja, absolutt. Salg for meg handler mye om å få noen med på min idé samtidig som jeg lykkes i å skape tillit hos den jeg prater med. Dette kan være en kandidat jeg presenterer en stilling for eller når jeg anbefaler kunden å treffe en kandidat jeg har troen på.

Hverdagen min preges av et fokus på egne mål, mål for teamet og mål for kontoret. Mål er rett og slett noe vi prater mye om, og noe jeg har et positivt forhold til. Selv om jeg ikke har en arbeidstittel som "Selger" ser jeg klare likhetstrekk mellom en selgers hverdag og måten jeg strukturerer min hverdag. Jeg jobbet med både butikksalg og møtebooking før jeg kom meg dit jeg er i dag. Det har gitt meg en kjempefordel i jobben. 

Til slutt, kan du gi 5 gode tips til de som vil kapre drømmejobben innen salg?

• Kom godt forberedt og ha klar noen spørsmål til intervjuer. Jeg blir veldig overrasket om du ikke lurer på noen ting. 

• Husk på et vennlig smil, et fast håndtrykk og vær avslappet 

• Øv på balansen mellom det å være ydmyk og kunne trekke frem hva du er stolt av å ha oppnådd

• Tenk kreativt, hvordan har du tidligere jobbet mot mål?

• Lytt til spørsmålet du får og unngå innøvde svar. Salg handler mye om å lytte til   kundens behov, så denne egenskapen er også noe vi vektlegger. 

Tips en venn