JEG ER INGEN SELGERTYPE, JEG ER JO AKADEMIKER!

I karrieren

Da jeg var liten var jeg en god selger. Hjemmelaget parfyme, juleaviser og fargerike papirblomster solgte som varmt smør når jeg var i farten. Egentlig kunne jeg lett ha vandret videre på karriereveien som selger. Det var bare et problem. Jeg så ikke på meg som selger i det hele tatt. En gründer – ja, så absolutt. Men, en selger det var jeg ikke.

Bild

Camilla Wallin startet sin karriere som Account Manager på Academic Work, les hennes historie om hvordan det gikk for seg.

Spansk-studier i Mexico, utvekslingsår ved Singapore, Management University og til sist en eksamen i siviløkonomi – det virket som den riktige veien for meg. Jeg arbeidet ved økonomiavdelinger både før og under hele studietiden og fikk jobb som regnskapsfører via Academic Work da jeg var ferdig utdannet. Jeg hadde nær kontakt med min sjef Sofia og hun forstod, at jeg ikke riktig følte at jeg fikk utløp for min personlighet og mine ambisjoner i den nåværende jobben. «Vil du ikke heller bli selger hos oss?», spurte Sofia. Selger? Jeg? Nei, jeg er ingen selgertype. Jeg er jo akademiker.

1,5 år tok det innen jeg bestemte meg for bli intervjuet for jobben som Account Manager hos Academic Work. Det var noe med den bedriften jeg likte. Jeg hadde hatt flere ulike konsulentoppdrag via Academic Work og den følelsen jeg fikk, da jeg besøkte deres kontorer skilte seg fra alle de andre arbeidsplassene jeg hadde vært innom. Energinivået var høyt, alle virket så glade, fornøyde og alle oppmuntret hverandre. De mennesker jeg møtte, utstrålte en sterk viljestyrke, viljen til å bli bedre og aldri nøye seg med mindre.

Min kunnskap om bedrifter, organisasjoner og ledelse gjorde at det var lett for meg å sette meg inn i kundenes situasjon og virksomhet

Jag falt pladask. Mitt første år som Account Manager var ekstremt morsomt og fartsfylt. Jeg arbeidet intenst mot fastsatte mål og fikk en belønning så snart jeg nådde dem. Jeg fikk et helt annet syn på håndverket salg. Og det som forundret meg mest - jeg hadde enormt stor nytte av mine år på universitet. Min kunnskap om bedrifter, organisasjoner og ledelse bevirket at jeg lett kunne sette meg inn i kundenes situasjon og virksomhet. Mine kunder opplevde at jeg forstod dem og det falt naturlig for meg å innta en rådgivende rolle - og med den kom oppdragene.

I dag, 6 år senere har jag rukket å være teamleder, møte-coach, Key Account Manager og salgssjef på et av våre kontorer.

For et år siden fikk jeg min nåværende stilling som avdelingssjef for økonomiavdelingen. Trenger jeg si noe mer om karrieremulighetene på Academic Work?

Så, noen ord til deg som studerer og sikter mot sjefs- eller teamlederstillinger i fremtiden, til deg som ikke ser deg selv som selger. Jeg forstår deg! Men et lite, lite tips fra meg er at du i hvert fall tenker over om den selgerånden, entreprenørviljen eller drivkraften du har i deg kanskje tross alt, mot alle odds, kan det være noe å jobbe videre med.

 

Tips en venn