Jobbsøker

6 steg til å lande drømmejobben

Som ny i arbeidslivet kan det være fristendende å senke forventningene og ambisjonene sine i frykt for å mislykkes. Å gjøre det vil derimot kun hindre deg i å nå ditt fulle potensial. Tenk derfor stort! Å lande drømmejobben behøver ikke bare å være en drøm, men med gode forberedelser og fokus kan det skje. Les videre for å lære hvordan.

1. Identifiser hva drømmejobben din er

Før du starter å jobbe mot et mål må du finne ut hva målet er og hvilken retning du må gå for å nå målet. Husk at drømmejobben ikke kun handler om en god lønn – hva du skal jobbe med dag-til-dag er vel så viktig. Om du har identifisert drømmejobben kun på bakgrunn av lønnsnivået, vil du snart oppdage at gleden av en lønnslipp med store tall vil forsvinne etter noen måneder med en utilfredsstillende jobb.
Hvilke aspekter ved studiet ditt eller tidligere jobber har vært spennende? Hvilken type jobb vil få deg til å glede deg til å gå på jobb om morgenen? Svaret på disse spørsmålene burde kunne lede deg i riktig retning.

2. Ikke vær redd for å be om råd

Til og med når du vet hva drømmejobben din er, kan det være utfordrende å finne ut hvordan du kan den jobben. Heldigvis er du ikke den første personen i verden som står ovenfor denne utfordringen, og ingen har bedre forutsetninger til å hjelpe deg enn de som har stått i samme situasjon før.

Undersøk og finn personer som jobber i lignende stillinger og ta kontakt. Spør dem om dere kan ta en kopp kaffe for å snakke om jobben og be om råd. På den måten er agendaen for møtet tydelig: Du er på utkikk etter råd, ikke veldedighet. Mange deler gledelig sine erfaringer og det de har lært på veien.

3. Tilegn deg riktig kompetanse

Nå har du en bedre forståelse for hvilken retning du må gå for å lande drømmejobben, og nå er tiden kommet for å vurdere om du lever opp til kravene. Er det noen ferdigheter eller kompetanse du mangler? Se om det er mulig å ta noen ekstra fag eller kanskje digitale kurs for å øke din egen kompetanse og fylle hullene. En ekstra innsats nå kan hjelpe deg med å nå dine mål i fremtiden.

4. Finn så mange selskaper som inspirerer deg som mulig

Nå er det på tide å finne ut hvem du ønsker å jobbe hos. Lag en liste over drømmearbeidsgiverne dine og bare være så ambisiøs som du kan. Hva er det som gjør dem attraktive for deg? Hva har de til felles? Når du har identifisert disse kvalitetene er sjansen stor for at du finner de andre steder også. Dette burde hjelpe deg med å utvide søket ditt og finne mange spennende stillinger som du kan søke på.

5. Ha et øye for detaljene

Selv om du vet at du er den perfekte kandidaten for jobben, så handler det om å få personen på den andre siden av rekrutteringsprosessen til å så det. Å ha en fin CV er grunnleggende, men det er ikke det eneste en rekrutterer ser etter. Det er ingen hemmelighet at arbeidsgivere sjekker kandidaters sosiale medier, så sørg for at alt som er synlig om deg representerer hvordan du ønsker å presentere deg deg selv profesjonelt. Og, husk å legg litt innsats i å finpusse profesjonelle plattformer som LinkedIn og din profil hos Academic Work. Disse detaljene kan være den avgjørende faktoren om du får et intervju til drømmejobben eller ikke.

6. La drømmejobben komme til deg

Selv om alle disse forberedelsene er viktige, kan vi ikke legge skjul på viktigheten av timing. Det er få ting som er så demotiverende som å legge mye jobb i forberedelser og bruke endeløse dager på å bla gjennom side etter side med stillingsannonser, for så å ikke finne noen relevante jobber. Den prosessen kan raskt bli utmattende og kontraproduktiv.
Man kan dessverre ikke bare trylle frem en jobb, men med Academic Work sitt jobbvarsel kan drømmejobben komme til deg. Ta deg tid til å sette opp varsler som passer din bakgrunn, erfaring og ønsker. Du vil ikke bare sørge for at du ikke går glipp av en spennende jobbmulighet, men du vil også spare tid, som vil gi deg mer energi til å perfeksjonere søknaden.

Lykke til!

Opprett jobbvarsel og registrer din CV

Hos oss kan du opprette jobbvarsel for å motta nye stillinger som matcher dine preferanser, det gjør det enkelt å sile ut stillingene du er på jakt etter. Du kan også registrere CV-en din i vårt system som vil gjøre det lettere for våre rekrutterere å finne din profil.

Opprett jobbvarsel
Del artikkelen