Jobbsøker

Få jobben - med riktig kroppsspråk

Du har søkt på en jobb og blitt invitert til et jobbintervju. Du har gjort grundig research og vet mye om bedriften og stillingen – du har også tenkt ut svarene på de spørsmålene, du tror du kommer til å få. Du er rett og slett godt forberedt - eller …?

Noe vi ofte glemmer under et jobbintervju, er kroppsspråket vårt. Feil kroppsspråk kan i verste fall føre til at du ikke får jobben til tross for feilfrie intervjusvar. Vi gir deg våre beste tips til hva du bør og ikke bør gjøre under jobbintervjuet.

Do's

Hils med et håndtrykk- Undersøkelser viser at håndtrykket spiller en viktig rolle for førsteinntrykket. Unngå «Slappfisken», det vil si, ikke ha et for slapt håndtrykk. Det gir inntrykk av at du er uinteressert, sjenert og nervøs. Det vinnende konseptet er et fast håndtrykk med bestemt bevegelse. Test gjerne ut håndtrykket ditt på en venn, og prøv å finn den gylne middelveien – ikke for slapt og ikke for hardt.

Ha øyekontakt- Det kan virke som en selvfølge, men hold øyekontakt med den som intervjuer deg – det styrker relasjonen. Er det flere personer til stede under intervjuet, så sørg for at du har like mye øyekontakt med alle – selv om de ikke fører intervjuet. Hvis du synes det er slitsomt å ha blikk-kontakt hele tiden, kan du forestille deg at det går en triangel mellom personens øyne og nese og så la ditt blikk sirkulere mellom disse tre punktene.

Le og smil- Akkurat som med øyekontakt, så vil også et smil kunne styrke relasjonen i løpet av et jobbintervju. Prøv å være i godt humør når du ankommer intervjuet og tenk på noe som gjør deg glad – da vil dine smil komme helt naturlig.

Sitt rett- Har du anledning til å velge sitteplass under intervjuet? Velg da en stol fremfor den bekvemme sofaen! Sitt på stolen med rett rygg, sett deg godt inn mot ryggstøtten, senk og rull skuldrene bakover.

Vil du vite mer om hvordan du kan forberede deg til intervjuet?

Les mer om forberedelsene og intervjuspørsmålene her!

Dont's

Ha armene i kors – Med armene i kors kan du bli oppfattet som defensiv, skeptisk og lukket, noe du selvfølgelig ikke ønsker å fremstå som - særlig ikke under et jobbintervju.

Fikle med ting – Å fikle med håret eller trykke på kulepennen, er typiske tegn på at du er nervøs. Det er selvfølgelig ikke noe galt med å være nervøs, det kan være positivt fordi det ofte forbedrer vår prestasjon. Men det kan gjøre det vanskelig for rekruttereren å konsentrere seg om hva du sier, hvis du hele tiden fikler med noe. Du kan unngå dette ved å legge hendene dine under bordet. Da kan du fikle med noe, for eksempel kan du snurre ringene dine rundt eller tromme med fingrene på benet ditt, uten at noen merker noe.

Synke sammen – En altfor tilbakelent og slapp kroppsholdning kan fort signalisere at du er uinteressert.

Å stirre - Pass på at øyekontakten ikke blir for stirrende. Det er selvfølgelig helt greit å bryte blikkontakten innimellom og se vekk i et par sekunder. En god anledning til å gjøre dette, er når du har fått et spørsmål og skal tenke igjennom hva du skal svare.

Opprett jobbvarsel og registrer din CV!

Hos oss kan du opprette jobbvarsel for å motta nye stillinger som matcher dine preferanser, det gjør det enkelt å sile ut stillingene du er på jakt etter. Du kan også registrere CV-en din i vårt system som vil gjøre det lettere for våre rekrutterere å finne din profil.

Del artikkelen