Jobbsøker

Hvor viktig er førsteintrykket for resten av intervjuet?

Å gjøre et godt førsteinntrykk er ikke alltid like lett, spesielt ikke hvis du i tillegg er nervøs for et jobbintervju. Så hvor stor rolle spiller faktisk førsteinntrykket under et jobbintervju? Kan det være avgjørende for hvordan intervjueren bedømmer deg og kan det påvirke hvorvidt du får jobben eller ei?

Førsteinntrykket er selvsagt viktig, men jeg foretar en vurdering basert på et helhetsinntrykk. Som rekrutterer, ser jeg på hvordan du oppfyller kriteriene for stillingen som utdanning, arbeidserfaring med mer. Men jeg vil selvfølgelig også gjøre en vurdering basert på hvordan du responderer på de kompetansebaserte intervjuspørsmålene. Det er først og fremst gjennom dine svar på intervjuspørsmålene det kommer frem om du har de personlige egenskapene som kreves for stillingen.

Det er viktig å tenke på hvilke førsteinntrykk man gir, et bra førsteinntrykk kan være en måte å forsterke et positivt bilde av deg som kandidat, men et mindre bra førsteinntrykk er ikke noe som nødvendigvis drar ned helhetsbedømmelsen av deg. Rekrutterere møter kandidater hver eneste dag, noen er veldig nervøse og andre er mindre nervøse på førstegangsintervjuet. Imidlertid kan personer som ikke holder intervjuer til daglig legge mer vekt på førsteintrykket, da kan disse tipsene hjelpe:

Fast håndtrykk

Kle deg anstendig

Antrekket ditt signaliserer ofte om jobbintervjuet er viktig for deg eller ikke, nøkkelordet er anstendig. Er du usikker på hvordan du skal kle deg, har vi samlet flere tips til hvordan du kan kle deg for jobbintervjuet her.

Vær presis!

Ikke kom for sent, heller vær der gjerne 10 minutter før. Skulle du være så uheldig å være forsinket, husk å gi beskjed til personen som skal intervjue deg.

Takk ja til drikke

Takk gjerne ja når du blir tilbudt kaffe eller drikke, det gir deg en ekstra sjanse til å samle deg før intervjuet. Det gir deg også en mulighet til å ta noen slurker under intervjuet og på den måten få inn noen naturlige pauser innen du skal svare på spørsmålene

Slå av telefonen

Sørg for at du har slått av telefonen innen du går inn til intervjuet. Stadig varslingslyder fra Snapchat, meldinger, eller om noen skulle ringe deg, kan være forstyrrende både for deg og intervjueren.

Og til slutt... det viktigste er å fokusere på hvorfor du er der, snarere enn alt rundt. Slapper du av og fokuserer på hvorfor du er den rette for jobben vil intervjuet gå som en drøm! Lykke til!

Opprett jobbvarsel og registrer din CV!

Hos oss kan du opprette jobbvarsel for å motta nye stillinger som matcher dine preferanser, det gjør det enkelt å sile ut stillingene du er på jakt etter. Du kan også registrere CV-en din i vårt system som vil gjøre det lettere for våre rekrutterere å finne din profil.

Del artikkelen