Jobbsøker

Hvor viktig er førsteinntrykket for resten av intervjuet?

Å gjøre et godt førsteinntrykk på et jobbintervju er ikke alltid like lett, spesielt ikke hvis du i tillegg er nervøs. Så, hvor stor rolle spiller faktisk førsteinntrykket under et jobbintervju? Kan det være avgjørende for hvordan intervjueren bedømmer deg og kan det påvirke hvorvidt du får jobben eller ei?

Førsteinntrykket er selvsagt viktig, men jeg foretar alltid en vurdering basert på helhetsinntrykket. Som rekrutterer, ser jeg på hvordan du oppfyller kravene for stillingen som utdanningsbakgrunn og arbeidserfaring. I tillegg vil jeg gjøre en vurdering basert på hvordan du responderer på de kompetansebaserte intervjuspørsmålene. Det er først og fremst gjennom dine svar på intervjuspørsmålene det kommer frem om du har de personlige egenskapene som kreves for stillingen.
– Cecilia Cahp, Consultant manager


Det er viktig å tenke over hvilket førsteinntrykk man gir. Et godt førsteinntrykk vil kunne forsterke det positive bildet av deg som kandidat, men et dårlig førsteinntrykk trenger ikke nødvendigvis å bety at du ikke får jobben. Rekrutterere møter mange kandidater hver eneste dag og fanger lett opp om et negativt førsteinntrykk bunner i nervøsitet hos kandidaten. Imidlertid kan personer som ikke holder intervjuer hver dag legge mer vekt på førsteinntrykket i et intervju, og det er derfor alltid viktig å være bevist på hvilket inntrykk man gir.

Fast håndtrykk

Håndtrykket kan ha stor betydning for førsteinntrykket. Unngå et slapt håndtrykk da det gir inntrykk av at du er interessert, sjenert og nervøs. Et vinnende håndtrykk er fast med bestemt risting. Øv deg gjerne på håndtrykket ditt med en venn og finn den gylne middelveien – ikke for hardt og ikke for mykt.

Kle deg anstendig

Antrekket ditt signaliserer ofte om jobbintervjuet er viktig for deg eller ikke og nøkkelordet er anstendig. Er du usikker på hvordan du skal kle deg, har vi samlet flere tips til hvordan du kan kle deg for jobbintervjuet her.

Vær presis!

Ikke kom for sent - vær heller 10 minutter før. Skulle du være så uheldig å være forsinket, husk å gi beskjed til personen som skal intervjue deg.

Takk ja til drikke

Et glass vann eller en kopp kaffe kan være godt å ha under et intervju. En slurk vann eller kaffe vil gi deg naturlige pauser i intervjuet, og det kan være behagelig å ha noe å holde i om du er litt nervøs.

Slå av telefonen

Sørg for at du har slått av telefonen innen du går inn til intervjuet. Varslingslyder fra Snapchat, meldinger, eller om noen skulle ringe deg, kan være forstyrrende både for deg og intervjueren.

Og til slutt... det viktigste er å fokusere på hvorfor du er der. Slapper du av og fokuserer på hvorfor du er den rette for jobben vil intervjuet gå som en drøm! Lykke til!

Opprett jobbvarsel og registrer din CV!

Hos oss kan du opprette jobbvarsel for å motta nye stillinger som matcher dine preferanser, det gjør det enkelt å sile ut stillingene du er på jakt etter. Du kan også registrere CV-en din i vårt system som vil gjøre det lettere for våre rekrutterere å finne din profil.

Del artikkelen