Jobbsøker

Hjelp - jeg vil ikke jobbe med det jeg har studert!

Siste eksamen nærmer seg med stormskritt, men i stedet for å fylles med deilige følelser over at du endelig skal få kick-starte karrieren din, har du en klump i magen. Du vil jo ikke jobbe med det du har studert! Hva gjør du da?

Tenk over hvor du vil og hvorfor

Er det kjørt? Nei da! Men start med å spørre deg selv hvorfor du ikke byttet studieretning tidligere. Var det på grunn av dine gode studievenner eller kanskje dine egne forventninger til deg selv? Og fremfor alt, hva vil du gjøre istedenfor. Å være helt ærlig med deg selv er et stort steg på veien til å finne det yrket som passer akkurat deg.

Komplettere dine studier

Du kan selvsagt skifte yrkesvei, men da kan det hende du trenger å komplettere dine studier, alt ettersom hva slags yrke det dreier seg om. Prøv å få en oversikt over hvor omfattende det er. Handler det om å komplettere ved å lære et datasystem? Da er det kanskje mulig å komplettere studierne med kvelds- eller intensivkurs. Handler det om å komplettere hele din utdannelse? Da kan du begynne å se etter interessante studier som kan gi deg en mastergrad. Noen av dem krever nemlig kun at du har en Bachelor, det behøver ikke engang være innenfor et spesifikt område. På samme måten finnes det mange jobber som ikke krever en spesifikk eksamen, kun høyskole- eller universitetsstudier.

Finnes det noen kobling mellom det du studerer og bransjen du vil inn i? Da kan det lønne seg å begynne å arbeide med det du har studert og etterhvert sakte men sikkert peile deg inn mot drømmejobben. Dessuten kan det faktisk være en stor forskjell på å studere noe og faktisk jobbe med det. Kanskje yrket passer deg bedre enn du tror.

Utdannelsen din er ikke bortkastet

Selv om det kanskje ikke føles sånn, har du lært deg mange verdifulle ting under studietidene din – som du kan få bruk for i alle jobber, Du har lært deg å analysere, løse et problem, samarbeide med ulike type mennesker, formulere deg skriftlig, snakke foran en gruppe og prestere under press. Det er ikke så rent lite, hva? Å bytte yrkesvei er langt fra noe å skamme seg over – å høre på deg selv og handle deretter tyder på både mot og karakter. Dessuten kommer du med stor sannsynlighet å jobbe i mange, mange år til – sørg derfor for å jobbe med noe du trives med!

Opprett jobbvarsel og registrer CV-en din!

Hos oss kan du opprette jobbvarsel for å motta nye stillinger som matcher dine preferanser, det gjør det enkelt å sile ut stillingene du er på jakt etter. Du kan også registrere CV-en din i vårt system som vil gjøre det lettere for våre rekrutterere å finne din profil.

Del artikkelen