Jobbsøker

Hva sier din LinkedIn profil om deg?

Hvis din LinkedIn-profil ikke forteller hvem du er eller hva du kan, kan din neste store sjanse gå fra deg uten at du en gang er klar over det. Det finnes så klart ingen LinkedIn quick-fix som garanterer deg en jobb, men det finnes tre ting som kan øke dine sjanser for å få oppmerksomheten fra rekruttereren.

Dine kvalifikasjoner matcher rollen du har søkt på

Rekrutterere som benytter LinkedIn, tar sikte på å finne dyktige og kvalifiserte personer til diverse ledige stillinger. For den som er på jakt etter ansatte, er en av de enkleste måtene å gjøre det på, å søke på nøkkelord relatert til den stillingen som skal besettes.

For at du skal bli søkbar, må du sørge for at det er lett å forstå hvilke erfaringer og kvalifikasjoner du har. Inkluder gjerne søkeord på din profil; nøkkelord som du tror kan være relevante for den type jobb du ser etter. Når noen scroller gjennom din profil, må de kunne se konkrete eksempler på din erfaring og hvorfor den er relevant for stillingen. Fremhev gjerne en eller to ferdigheter, som er viktige for den type jobb du søker, og beskriv dem tydelig i din profil. For eksempel i overskriften, sammendraget eller i beskrivelsen av din jobb.

Du har praktiske bevis på din kunnskap

Det høres kanskje merkelig ut, men å inkludere ord som «lagspiller» og «fagekspert» i din profil, lønner seg ikke alltid. Det er mer interessant å vite hva du faktisk har oppnådd i din karriere enn å se hvor mange adjektiver du kan beskrive deg selv med.

Derfor er det viktig at du identifiserer minst et par treffende, faglige prestasjoner og forteller om dem i din profil. Å forklare at du har ledet et team som kontinuerlig har oppnådd gode resultater (ta med konkrete eksempler på resultater), er en fin måte å understreke dine lederegenskaper på. Det er bedre enn å beskrive deg selv som en «erfaren leder». Unngå å benytte beskrivende ord som ikke sier noe som helst om hva du har gjort, bruk heller praktiske eksempler på hva du har utrettet.

3 Typiske varseltegn

Overdrevne titler

Å overdrive din tittel for at det skal høres bedre ut, kan få deg til å fremstå som upålitelig, en egenskap du ikke vil bli assosiert med.

Stort antall jobbskifter

Det kan selvsagt være greit med en kortsiktig jobb eller to, men å skifte jobb hvert år kan virke som om du er utålmodig eller sende ut signaler om at du har vanskeligheter med å tilpasse deg arbeidsmiljøet.

Upassende språk

Det er aldri ok å benytte banneord eller grovt språk på LinkedIn – dette gjelder også de artiklene og statuser du liker eller deler. Det kan få deg til å virke uprofesjonell.

Din profil har ingen varseltegn

En måte å sile ut kandidatene i jakten etter å finne rett person til rett jobb, er å se etter klare faresignaler. Disse varseltegnene kan faktisk få deg umiddelbart til å ryke ut av en prosess. For at din profil skal matche den profilen bedriften leter etter, bør du nøye gå gjennom din profil for å se etter om det er noe som kan oppfattes negativt.

Ryddig profil

Hvis du leter etter en jobb og føler at din profil trenger å piffes litt opp, kan det være en god idé å sette søkeprosessen på vent inntil du har kontroll på profilen din. En ryddig og komplett LinkedIn-profil vil øke sjansene dine, noe som igjen kan hjelpe deg å kapre drømmejobben!

Opprett jobbvarsel og registrer din CV!

Visste du at du hos oss kan opprette jobbvarsel for å kunne få med deg alle relevante stillinger for deg. Det gjør det enkelt å få med seg når det kommer nye stillinger du ikke kan gå glipp av. Har du samtidig registrert din CV hos oss blir det enkelt for våre rekrutterere å finne deg når det kommer relevante stillinger rettet til din profil.

Del artikkelen