Jobbsøker

Hva bør du se etter i en stillingsannonse?

Hvordan du leser stillingsannonsen, kan være avgjørende for om du får jobben. Annonsen kan også gi deg en følelse av om det er riktig jobb og rett bedrift for deg. Vi deler hvilke ting du bør se ekstra nøye etter i stillingsannonsen før du sender søknaden!

Hvem er arbeidsgiveren?

Uansett om du kjenner til arbeidsgiveren eller ikke – finn ut av så mye som mulig om bedriften. Bedriftens renommé eller stilige firmanavn sier veldig lite om hvordan du eventuelt kommer til å trives der. Hvilke visjoner har bedriften, hvordan er bedriftskulturen og hva tilbyr de deg som medarbeider?

Hvis du ikke finner svarene på dette i selve stillingsannonsen, finner du ofte denne informasjonen på bedriftens nettsted. Bruk deretter opplysningene - for eksempel bedriftens visjoner, misjon eller verdier - til å fremheve hvorfor du ønsker å jobbe i deres virksomhet.

Hva er stillingstittelen og arbeidsoppgavene?

Formålet med titler er at de skal beskrive rollen på arbeidsplassen, men noen ganger er de mildt sagt uklare. En tittel som prosjektleder kan for eksempel omfatte både administrasjon, salg og markedsføring.

Les derfor nøye igjennom arbeidsoppgavene og sammenlign med dine egne erfaringer og dine mål. I stillingsbeskrivelsen kan også ord som junior, senior, strategisk eller operativt, gi en indikasjon på hvor mye ansvar arbeidsgiveren forventer at du skal ta. Junior- stillinger for eksempel, medfører mer operative enn strategiske arbeidsoppgaver. Undersøk også om stillingen er nyopprettet, det kan for eksempel bety at man forventer at du skal være initiativtaker og finne løsninger på nye problemstillinger.

Funnet drømmejobben og klar for å sende inn søknad?

Les mer om hvordan du skriver en CV som selger her!

Hvilke kvalifikasjoner kreves?

I mange tilfeller er listen over kvalifikasjoner, det vil si den kompetanse bedriften søker, snarere en ønskeliste enn en liste over absolutte krav. Oppfyller du ikke alle kravene, men kanskje de fleste? Prøv å analysere hvilke krav du tror er høyest prioritert- og hvis du oppfyller disse – søk på jobben!

Vis i din søknad at du oppfyller disse kravene, både i din personlige søknad og i din CV. Det gjør du ved å fremheve hvordan du har vist dine ferdigheter i tidligere jobbsituasjoner. Beskriv hvilke resultater de har skapt, i tillegg til hvordan de kan bidra positivt i den bedriften og i den jobben du søker på. Oppfyller du ikke alle kravene? Hopp over dem og fokuser heller på å besvare de kravene du oppfyller.

Når går søknadsfristen ut?

Send inn din søknad i god tid! Ofte skjer rekrutteringen løpende og stillingen kan bli besatt innen søknadsfristens siste dag. Og hvis fristen har gått ut? Send en e-post og spør om stillingen er besatt.

Og husk dette! Ikke tving deg selv inn i en mal, som bedriften har satt opp og som du ikke passer inn i. Om det eksempelvis står at bedriften søker en selvgående og drivkraftig person, så stemmer det sannsynligvis også i praksis. Vær helt enkelt ærlig overfor deg selv. Men ikke nøl med å søke, selv om du ikke oppfyller absolutt alle kravkriteriene. Bare la det gå klart og tydelig frem, hvorfor du tror at du er rett person for jobben.

Lykke til!

Opprett jobbvarsel og registrer din CV!

Hos oss kan du opprette jobbvarsel for å motta nye stillinger som matcher dine preferanser, det gjør det enkelt å sile ut stillingene du er på jakt etter. Du kan også registrere CV-en din i vårt system som vil gjøre det lettere for våre rekrutterere å finne din profil.

Del artikkelen