Jobbsøker

Bør du søke jobb i julen? Vi gir deg 3 gode grunner for hvorfor du skal!

For mange er desember en måned fylt med avslapping, god mat og tid med de nærmeste. Mange studenter har akkurat levert siste eksamen før jul og flere begynner å sette nyttårsløfter for det kommende året. Planlegger du å vente med jobbsøkingen til over nyttår? Flere tenker kanskje at det ikke er noen grunn til å søke på nye stillinger i julen. I motsetning til hva du kanskje tror, kan juletider nettopp være den beste tiden for å lande drømmejobben.

Kickstart det nye året

Januar og nytt år betyr ofte løfter og mål for det kommende året. Kanskje du har lav motivasjon, er misfornøyd med stillingen eller rett og slett ønsker å flytte? Uansett hva grunnene er til at du ønsker å bytte eller starte i ny jobb, kan romjula være en perfekt tid for å komme i gang. Flere rekrutterere jobber iherdig for å finne de beste kandidatene for stillinger med oppstart på nyåret. Hvorfor ikke kickstarte året med å starte i ny jobb?

Mindre konkurranse

På lik linje med at treningssentrene ofte blir fulle, er januar også en tid hvor flere bestemmer seg for å søke etter jobb. Mange studenter venter etter første semester med å skaffe seg deltids jobb for å få full oversikt over hvor stor kapasitet de har ved siden av studiene. I tillegg er juletider en tid for refleksjon over året som har gått, mange bestemmer seg for å bytte jobb eller å endre karriereretning. Som regel er det slik at stillingene du synes er spennende, er med stor sannsynlighet spennende for flere. Hvorfor vente til januar med å søke jobber? Å komme igjennom nåløyet kan være utfordende i seg selv, å søke jobb i romjulen kan være en god måte å skille seg ut på.

God tid til å lese deg opp på stillingen

Romjulstid er også ventetid. Imens pinnekjøttet damper og ribba stekes, kan et godt avbrekk fra den tiende julefilmen være å se etter spennende muligheter for det nye året. Dette betyr også at du har god tid til å både lese igjennom annonsen nøye og skrive en god og oppdatert CV og søknad.

Hvorfor ikke oppdatere linkedIn profilen din når du er i gang?

Del artikkelen