Jobbsøker

Jobbsøker? Slik skaper du og bruker nettverket ditt

Det er ikke alltid lett å være jobbsøker, enten det er for første gang eller om du skal bytte jobb. Hvor skal du lete, hvem skal du snakke med og hvordan skal du egentlig møte på de riktige menneskene? Bør du holde deg til å lete etter stillingsannonser og søke på dem, eller skal du bruke tid på å skape et stort nettverk? Nedenfor finner du våre tips og råd rundt nettverking.

Gå på frokostmøter, seminarer og foredrag

Et frokostmøte eller et seminar gir deg ikke bare verdifull kunnskap og innsikt, det er også en ypperlig mulighet til å bli kjent med og knytte kontakter i næringslivet. Meld deg på hendelser og aktiviteter der du kan treffe andre fra din bransje og bli bedre kjent med bransjen du ønsker å jobbe i. Frokostmøter er også en god måte for deg å trene aktivt på å mingle, presentere deg selv og fortelle om hva du ønsker å jobbe med. Når du er ferdig med arrangementet husk å følge opp de menneskene du snakket med og knytt kontakter på LinkedIn, vis at du er interessert i å utvikle dialogen videre.

Sosiale medier

Benytt sosiale medier som Facebook, LinkedIn, Twitter og til og med Instagram når du søker jobb. Hvorfor det? Sosiale medier blir stadig mer brukt i rekrutteringsprosessen men også for jobbsøkere. Det finnes flere Facebook-grupper for de forskjellige bransjene hvor stillinger legges ut og det er mulig å møte mennesker i bransjen du vil jobbe i. Har du ikke allerede en LinkedIn profil er det på høy tid å skaffe seg en. LinkedIn har blitt en arena både for å skape nettverk, finne ledige stillinger, i tillegg til at det gir deg en mulighet til å skape en profesjonell merkevare når du skal søke jobb. For deg som jobbsøker er første steg selvsagt å ha en utfyllende profil, men like viktig er det at du er aktiv. Arbeidsgivere kan bruke profilen din for å se på dine relasjoner, utdannelse, erfaringer og hvordan du engasjerer deg. Benytt gjerne plattformen til å skriver faginnlegg, kommenter og lik innlegg til bedrifter du vil jobbe hos.

Les også: Slik blir du headhuntet i sosiale medier.

Tør å gå utenfor komfortsonen!

Vis engasjement på forskjellige måter. Et eksempel kan være å finne en god relasjon inn mot selskapene du finner interessante, og ta kontakt selv om de ikke har utlyste stillinger. Er det en bransje du ønsker å jobbe i? Hvis bedriften ikke har en ledig stilling i selskapet akkurat nå, kan du spørre om å ta en kaffe. Bruk kaffen til å høre hvordan bransjen og selskapet er, vær nysgjerrig og spør! Hvem vet, kanskje den personen kjenner til noen andre i samme bransje som ansetter?

Les også: Ekspertenes tips til jobbsøking.

Fremhev det du er god på.

Sist men ikke minst, det hjelper svært lite å ha et stort nettverk med mange mennesker om disse menenskene ikke vet hva du er god på. Eller hva din kompetanse er, hvilken erfaring du har og hvordan de kan dra nytte av det. Nettverket ditt er kun brukbart den dagen noen i nettverket ditt søker etter en ny person og da er det viktig at de tenker på akkurat deg når de søker etter den kompetansen. Vær tydelig om hva du er god på, enten om det er i innledningen av din LinkedIn profil, i samtaler med andre, eller når du er aktiv i sosiale medier.

Tips for jobbsøking i sosiale medier:

  • Rydd opp i profilene dine.
  • Kommenter, lik og følg bedrifter eller personer som jobber i bransjen du ønsker deg inn i – men med måte.
  • Vis deg frem på plattformer som passer til din bransje. Skal du jobbe med tekst? Opprett en blogg eller skriv artikler på LinkedIn.
  • Søknaden handler om å fortelle andre hvorfor du er rett for stillingen, bruk sosiale medier til å fortelle hva du kan.
  • Vær villig til å besvare spørsmål, engasjere deg og dele.

Registrer din CV og opprett jobbvarsel!

Når du registrer din CV med utfyllende informasjon kan du bli kontaktet direkte av en våre rekrutterere som vil fortelle deg om en stilling som kan passe deg. Det første du gjør er å opprette en profil på vår side og deretter fyller du inn informasjon som er etterspurt. Jo mer du fyller inn desto større er sjansen for at du vil passe til kompetansen vi leter etter! Registrer din profil her eller opprett et jobbvarsel.

Del artikkelen