Jobbsøker

På tide å søke ny jobb?

Du har bestemt deg for at du ønsker å bytte jobb. Men det er omtrent så langt du har kommet. Hver gang du setter deg ned for å se på ledige stillinger, kjenner du plutselig at luften går ut av deg. Ja da, du kan gjøre det i dag... men det er ingenting du ikke kan utsette til i morgen – ikke sant? Beklager, men du vil bare bli mer og mer frustrert over dine motstridende følelser om jobbsøking. Hvorfor kan du ikke bare brette opp ermene og gjøre det? Du er ikke alene om å ha det på den måten, det finnes utallige grunner til at folk utsetter dette. La oss se på noen av de vanligste – og hvordan du kan overvinne dem.

Du er ikke sikker på hva du leter etter

Ditt eneste kriterium du leter etter i en ny jobb, er å gjøre noe annet enn det du gjør akkurat nå. En ikke så takknemlig oppgave å få dette til å fremstå som en god motivasjon i din søknad. Uten et klart formål og målsetning føles søknadene vanskelige å gjennomføre og ofte overveldende.

  1. Det, jeg liker mest med min nåværende/tidligere jobb er___fordi_____.
  2. Mine kolleger / venner sier alltid at jeg er god på ___ fordi ___.
  3. Jeg har alltid lurt på hvordan det hadde vært å jobbe med __.
  4. Hvis jeg hadde hatt rett utdannelse/erfaring, skulle jeg definitivt ha prøvd___ fordi____.

Gjør dette:

Du trenger å få klarhet i hvilken type jobb du egentlig ønsker, og hva du synes er viktig hos en potensiell arbeidsgiver. For å gjøre det, begynn med å besvare disse spørsmålene. Ser du ett mønster eller kanskje til og med en stillingskategori? Da er det på tide å gjøre research i den bransjen og ta kontakt med mennesker som jobber i den. Dette kommer ikke bare til å vekke din interesse, men også lysten til å sende ut en søknad eller to.

Du er ikke så misfornøyd med din nåværende jobb

Du er ikke direkte storfornøyd med jobben din, men du er ikke veldig misfornøyd heller. Selv om din nåværende jobb er ganske ok, klarer du ikke helt å slippe tanken på å prøve noe nytt. Dette er et argument som sjelden er godt nok til å få deg til å ta tak i jobbsøket.

Gjør dette:

Du må bestemme deg om du faktisk vil ha en ny jobb eller bare føler at du burde ville det. Svaret kan du finne ved å skrive ned en ”pro et contra”- liste (for & imot-liste).

Ved å gå gjennom listen, oppdager du kanskje at du er fornøyd med jobben din for øyeblikket. Det er jo bare bra – ikke noe mer jobbsøk som du må utsette hele tiden.

Eller - kanskje får du derimot bekreftet at du både trenger og vil teste noe nytt. For å gå videre, er det på tide å gå til den neste viktige listen: «to-do-listen». Her bør du sette opp flere, mindre oppgaver slik at du ofte får tilfredsheten av å krysse av enda en ting som tar deg nærmere drømmejobben.

Du er umotivert

De fleste av oss kan nok være enige om at det finnes morsommere ting å gjøre en lørdagsettermiddag enn å finpusse CV-en. Visst vil du ha en ny jobb, men du vil det ikke sterkt nok til å gjøre det arbeidet som kreves. Det er ikke mulig å pakke det inn i bomull – det å søke en ny jobb krever hardt arbeid.

Gjør dette:

Identifiser den viktigste grunnen til at du vil søke ny jobb. Uansett om det handler om at du er misfornøyd med din nåværende stilling eller vil flytte til et annet sted – før opp på en liste over alle grunner for hvorfor du i det hele tatt kom på tanken på å søke deg videre.

Skriv ned den aller viktigste grunnen på en lapp og heng den opp der den ses mest. I de svakeste øyeblikkene, når du igjen tenker på å utsette jobbsøket, ta en kikk på lappen og minn deg selv om hvorfor du ikke vil vente et sekund til.

Som med alt annet er begynnelsen det vanskeligste. Kjenner du deg igjen i noen av punktene, ta til deg tipsene og sett i gang. Du kommer til å føle deg mye mer motivert, så snart du har lykkes med å sette en fot foran den andre. Fokuser på målet!

Opprett jobbvarsel og registrer din CV!

Hos oss kan du opprette jobbvarsel for å motta nye stillinger som matcher dine preferanser, det gjør det enkelt å sile ut stillingene du er på jakt etter. Du kan også registrere CV-en din i vårt system som vil gjøre det lettere for våre rekrutterere å finne din profil.

Del artikkelen