I karrieren

10 år i Academic Work

Academic Work Norge har hjulpet young professionals og levert dyktige ansatte til bedrifter i over 10 år. Vi tok en prat med vår Consultant Manager Hoa, som har jobbet hos oss siden dag én for å høre hvordan hennes reise har vært.

Hvordan har reisen i Academic Work vært?

Det har vært en enorm reise, jeg har lært utrolig mye på denne reisen gjennom utvikling, samarbeid og utrolig mange minnerike opplevelser. Gjennom 10 år har jeg vært med på ulike epoker, fra starten hvor vi var 7 personer og satt på et lite kontor. Til i dag hvor vi har flotte kontorer i Oslo og Trondheim og nærmer oss 100 ansatte.

Vi har med årene gått mer inn på White Collar og den nisjen vi jobber med i dag. Det skjer mye dag for dag, uke til uke, så på 10 år har det skjedd utrolig mye. I begynnelsen handlet det mye om å prøve å feile og lære, vi var så å si alltid på farten. Litt etter litt ble best practice, rutiner og systemer innført. I dag stilles det høyere krav til oss og til kandidatene, men Academic Work har hele tiden utviklet seg sammen med arbeidsmarkedet.

Hva er de beste minnene du har fra din karriere i Academic Work?

Jeg har mange gode minner, men det minnet som skiller seg mest ut er nok reisen til Zambia.

Hvert år gir Academic Work-gruppen 1 % av overskuddet til et utdanningsprogram i det sørlige Zambia, administrert av organisasjonen Response Network. Etter å ha vært ansatt i Academic Work i 7 år får man reise dit i regi av jobben.

Det er en opplevelse å få en forståelse for hva Academic Work faktisk bidrar med ved å skape mulighet for en utdannelse og ikke minst se den genuine interessen Academic Work har for prosjektet. Du føler at du blir satt veldig pris på, hele turen er tilrettelagt og gjennomført.

Et annet minne som har brent seg fast, er min første A -kunde med 50 konsulenter, det var stort! Og jeg husker godt alle målene vi har oppnådd sammen som et kontor. Målturene har også vært et høydepunkt. Jeg har fått reise til storbyer som Paris, Roma, Riga, Barcelona og skiturer til Alpene, å få lov til å dele disse opplevelsene med gode kolleger har vært helt fantastisk.

Hva er grunnen til at Academic Work fortsetter å vokse?

Hovedgrunnen er menneskene som jobber her. De som jobber her er positive personer som vil noe. Det er en prestasjonskultur, hvor alle gir veldig mye av seg selv. Det er klare og tydelige mål om hva som forventes. I tillegg er det et godt samarbeid mellom avdelingene og kollegene, vi jobber alle mot de samme målene.

Vi har noe bra å tilby kundene, vi tror på målgruppen vi leverer til kundene. Vi ser verdiene og effekten det gir og hvor fornøyd både kundene og kandidatene blir. Jeg opplever at svært få konsulenter slutter, noe som tilsier at det er en god match både for kunde og kandidat.

Hvor tror du Academic Work er om 10 år?

Da tror jeg vi går i samme retning - vi fortsetter å ta flere markedsandeler, og er tilstede i flere byer. Vi har også blitt et naturlig førstevalg for alle studenter og nyutdannete.

Hva er grunnen til at du har blitt værende i Academic Work i 10 år?

Kulturen er en av hovedgrunnene. Det er gøy å gå på jobb, ingen dag er lik den forrige i denne jobben. Jeg føler fortsatt at jeg møter på nye utfordringer og utvikler meg, selv etter 10 år i samme bedrift. Så er det jo en veldig givende jobb, hvor jeg jeg gjør en forskjell, jeg skaffer young professionals karrieremuligheter og leverer dyktige ansatte for fremtiden til bedrifter.

Ledige stillinger
Del artikkelen