I karrieren

7 work hacks som vil øke produktiviteten din

Med et nytt år følger nye mål og nye muligheter. Flere ønsker å starte et nytt og bedre liv ved årsskifte, og mange fokuserer på hva de kan gjøre for å bli bedre i året som kommer. Å øke produktiviteten på jobb eller i studiene kan være nøkkelen til suksess. For å hjelpe deg i gang med et mer produktivt liv i 2019 har vi samlet sammen en liste med noen enkle grep som kan øke produktiviteten på jobb og i studiene.

Ha kontroll på kalenderen din

Det å kunne dele åpent kalenderen sin med resten av kontoret kan møte på både positive og negative sider. Flere kan se en tom kalender som muligheter til å planlegge møter og komme bort til pulten din, selv om du egentlig hadde planer om å bruke tiden på andre oppgaver. Istedenfor å la kalenderen stå tom når du ikke har planlagte møter, legg inn små oppgaver inn i kalendere. På den måten blir du ikke forstyrret når du gjør de mindre oppgavene.

Kutt ned tidsfristen

Har du noen gang utsatt en oppgave fordi tidsfristen ikke er før neste mandag? Du hadde to uker på deg men ender opp med å gjøre oppgaven i siste liten. Flere mennesker blomstrer under press og blir mye mer produktive jo kortere tid de har på seg. Kutt de lange tidsfristene og fokuser i den perioden du har satt deg.

Dropp notifikasjonene

Å skru av mobiltelefonen er som regel ikke så praktisk, derimot å skru av notifikasjonene dine vil være det. Hyppige varsler fra sosiale medier og andre apper er en oppmerksomhetsluker. Når du er på kontoret eller leser til eksamen, skru av varslene på mobilen slik at du kan holde fokuset på oppgavene du skal få gjort.

Ikke la eposten ta over dagen din.

Eposter kan både forstyrre konsentrasjonen din og er en beryktet tidstyv. Har du opplevd at du har mistet flere timer med arbeidsfokus kun for å besvare eposter? Planlegg tid i kalenderen til eposten din på begynnelsen og slutten av dagen. Så lenge ikke noe kritisk skulle dukke opp, hold epost-tiden til tiden du har satt i kalenderen.
Les også: mailtrikset som gjør hverdagen din enklere

Håndter de viktigste oppgavene først

Det kan virke som sunn fornuft for mange, men gjør den aller største og viktigste oppgavene først. Det er nemlig denne som du mest sannsynlig vil prokrastinere med mindre oppgaver ut over dagen. Gjør du den største og viktigste oppgaven først vil det alltid være lettere å gjøre de mindre oppgavene etterpå, i tillegg til at du mest sannsynlig vil føle deg topp resten av dagen.

Perfekt er fienden til bra nok

De fleste ønsker at arbeidet som leveres er perfekt, imidlertid kan perfeksjon være din verste fiende for å få ting gjort. Spesielt hvis du fortsetter å forbedre noe som allerede er bra. Kneble perfeksjonisten inni deg og gå videre til en ny oppgave ved å akseptere at bra kan være bra nok.

Gi etter for lysten til å gjøre noe annet.

Uansett hvor mange work hacks man følger kan det være at arbeidslysten bryter sammen til slutt. Om du absolutt kjenner trangen til å ta deg en pause skal du gi deg selv lov til det. Imidlertid kan en god regel være å gi seg selv 15 minutter med intensiv jobbing for å så kjenne etter om du fortsatt ønsker å ta en pause, da har du både jobbet intensivt i 15 minutter og kanskje til og med trangen til å gjøre noe annet har blitt borte?

Lykke til!

Del artikkelen