I karrieren

Derfor er det en fordel å ha en deltidsjobb ved siden av studiene

Å finne motivasjonen til å skaffe seg en deltidsjobb ved siden av studiene kan være enklere sagt enn gjort. Men det kan være en stor fordel når tiden er inne for å begi seg ut i arbeidslivet. Ikke bare fordi det ser bra ut på CV-en, men også på grunn av arbeidserfaringen og det utvidete profesjonelle nettverket du får. En av våre Consultent Managers forteller hva en deltidsjobb faktisk kan gjøre for din videre karriere!

Hvorfor er det bra å jobbe ved siden av studiene?

Selv om det er en spesifikk utdannelse som kreves for å få drømmejobben i fremtiden, så er det også veldig ofte positivt hvis man har praktisk erfaring fra arbeidslivet. Å ha en deltidsjobb ved siden av studiene viser også en evne til å planlegge og prioritere tiden din riktig, du viser at du kan sjonglere både studier og jobb samtidig. Det viser også at du har et stort engasjement og en høy ambisjon som veier tungt når det er på tide å søke fulltidsjobb etter endt utdanning. Sist, men ikke minst en deltidsjobb kan faktisk åpne døren til en bedrift hvor du etter avsluttet studier kan få mulighet til å starte i en heltidsstilling.

Hvilke deltidsjobb ser best ut på CV-en?

Jeg synes ikke man kan si at noen deltidsjobber er bedre enn andre. Jeg tror derimot at all erfaring er bra og kommer godt med i fremtiden. Mitt inntrykk er at den beste deltidsjobben er den jobben du selv synes er gøy og hvor du har mulighet til å utvikle deg. Om din deltidsjobb går hånd i hånd med studiene dine, er det naturligvis et ekstra pluss i CV-en for fremtiden. Men husk på at alle typer deltidsjobber kan være avgjørende for om du får drømmejobben din litt lenger frem i tid.

Hvordan kan en deltidsjobb hjelpe meg å få drømmejobben, selv om den ikke er studierelatert?

All arbeidserfaring er en fordel - studierelatert eller ikke. En deltidsjobb gir deg alltid et godt innblikk i hvordan det faktisk er å være en del av en bedrift/team. Du får erfaring samtidig som du lærer å samarbeide med andre om å nå både individuelle og felles mål.

Her er noen gode råd til deg som ønsker å kombinere jobb og studier.

Kunsten å kombinere jobb og studier.
Del artikkelen