I karrieren

Slik jobber du effektivt med hjemmekontor

Hjemmekontor høres kanskje ut som en behagelig arbeidsplass. En dag eller to kan hjemmekontoret være det perfektet avbrekket fra kontorlandskapet, og for de som er vant til å jobbe alene eller mye hjemmefra er dette nok ingen sak. Men nå som arbeidsgivere landet over ber folk om å ha hjemmekontor, er det ikke like enkelt for alle å opprettholde effektiviteten. Vi gir deg våre beste tips til hvordan du jobber effektivt hjemmefra.

Lag deg et fast arbeidsområde

Selv om det frister å ligge under dyna i pysjen på fanget er det ikke til å anbefale. Stå opp, kle gjerne på deg som om du skulle gått ut og lag deg et fast arbeidsområde. Arbeidsområde bør ikke være i stuen eller på soverommet, men har du ikke et ekstra rom prøv å skill det av så mye som mulig. Skiller du ikke mellom avslapping og jobb kan det være vanskeligere å opprettholde effektiviteten i arbeidet.

Sett frem alt nødvendig utstyr

De fleste arbeidsoppgavene for de som har hjemmekontor kan ofte gjøres kun fra en PC. Men trenger du diverse kontorartikler for at du skal jobbe effektivt, hvis du hele tiden må finne frem penn og papir, eller annet verktøy for å få gjort diverse oppgaver kaster du bort masse tid. Har du mulighet til å ta med deg ekstra utstyr fra arbeidsplassen? Enten om det er en ekstra skjerm, kontorstol, eksterne mikrofoner, eller datamus - benytt deg av muligheten. Hvis du jobber med tyngre oppgaver på en skjerm, eller sitter flere timer i videomøter kan det bli veldig slitsomt i lengden med dårlig lyd, bilde eller sittestilling.

Kutt ut distraksjoner

Når man sitter hjemme er det rart hvordan det plutselig frister å sette på en klesvask, sjekke nyhetene eller åpne kjøleskapsdøra for 10ende gang. Kutt ut distraksjonene og sett klare avtaler med deg selv. Ha klare rammer for tidspunkt du skal jobbe, og hva du skal oppnå i løpet av den tiden. Så kan du heller bryte opp arbeidsdagen med å gå en tur, ta en kaffepause i et annet rom eller ringe en venn i et avtalt tidspunkt med deg selv.

Oppretthold kontakten

Å jobbe hjemmefra over lengere perioder kan være ensomt. Spesielt for mennesker som er vant til å jobbe i team, motiveres av å ha kolleger rundt deg eller hvis du rett og slett har behov for å snakke med noen. Ikke steng deg helt inne, benytt deg av video og telefon for å kontakte kollegaene dine. Er du leder i organisasjonen? Bruk litt ekstra tid på å sjekke inn med dine ansatte et par ganger i løpet av dagen for å se til at de har det bra, og om du eventuelt kan gi de støtte.

Del artikkelen