I karrieren

Hvordan opplever vi hjemmekontoret?

Hjemmekontor er for noen en idyllisk illusjon man har lengtet til. Ikke hver dag nødvendigvis, men en gang iblant. Når verden snus på hodet, og alle må ta hjemmekontor kan pipa derimot få en annen lyd.

I Academic Work er vi vant til å jobbe på kontorer fylt av mennesker og mye energi, med tett dialog og samhandling. Da beskjeden kom og vi alle ble anbefalt hjemmekontor, forsvant plutselig tryggheten og sosialiseringen.

Den nye arbeidshverdagen oppleves som utfordrende for både ledere og medarbeidere. Hvordan fokusere og holde aktiviteten og engasjementet oppe hos seg selv og sine medarbeidere? Hvordan dekker man de sosiale behovene og skaper resultater når alle sitter i hvert sitt hjem?

Vi jobber alle med å tilpasse oss den nye arbeidshverdagen, og ledere og medarbeidere må finne nye måter å kommunisere og jobbe på. Vi har snakket med to kolleger om deres opplevelse av hjemmekontortilværelsen.


Vi alle opplever situasjonen ulikt

«Som leder er det viktig å forstå at vi alle opplever hjemmekontor forskjellig. Noen er mer effektive hjemme, mens andre lar seg selv lett distrahere. Alle har ulike behov for hvordan oppfølging med leder bør foregå, og det er viktig, selv når alle sitter i hvert sitt hjem, at man er tilstede for sine medarbeidere slik at man finner en optimal løsning sammen.» sier Cecilie, Academy Recruiter Specialist & Sales Team Manager.

Cecilie har lang fartstid i Academic Work og har god erfaring med å lede ansatte både fra kontoret og på avstand. Cecilie forteller at selv om hun tar denne situasjonen med ro, så gjør ikke alle det. Hun må derfor tilpasse møtepunkter og oppfølging med hver enkelt kollega slik at de får den støtten de trenger.


Workshops og rollespill

«I tillegg til daglige check-ins og check-outs, gjennomfører vi to workshops i uken på ca. 1 time. Temaet for workshoppene setter vi på bakgrunn av behov i teamet og hva som bør fokuseres på basert på hverandres styrker og behov», sier Cecilie.

En aktivitet teamet til Cecilie har iverksatt, er rollespill over Teams. To personer utfører et rollespill, og de andre deltagerne observerer og noterer. Når rollespillet et over gir observatørene tilbakemeldinger. Dette er en fin måte og engasjere medarbeiderne og det bidrar til både personlig og faglig vekst.


Arbeidsplassen

«Den første dagen satt jeg kun på laptopen i sofaen, og merket raskt at dette ikke var holdbart. Det å ha en dedikert arbeidsplass er A og O i å lykkes fra hjemmekontoret. Når man da er ferdig med arbeidsdagen vil det være enklere å koble av.» Patrick, Finance Administrator, er en av de som tidlig innså viktigheten av en god arbeidsplass.

Man finner derimot aldri helt riktig sittestilling på hjemmekontoret, såfremt man ikke har et eget rom med justerbar pult og ergonomisk kontorstol. Spisebordet er alltid litt for høyt og stolene litt for lave. Så da sitter vi der med litt for høye skuldre, og håper at massasjestudioene og kiropraktoren snart åpner igjen.


Fokus

Selv om man lett kan la seg distrahere fra hjemmekontoret, er det også en fantastisk mulighet til å få ro. Patrick trekker frem at det er lettere å fokusere på en ting av gangen fra hjemmekontoret. Selv om han savner kollegene sine og de avbrekkene han får i løpet av en arbeidsdag ved at kolleger kommer bort med spørsmål, eller de små samtalene ved kaffemaskinen, er det behagelig å jobbe på en måte hvor man en fult fokusert.

Cecilie trekker frem at Pomodoro-teknikken er noe hun anbefaler sine medarbeidere om de, i motsetning til Patrick, skulle ha utfordringer med fokus. Pomodoro-teknikken er en metode for å styre tidsbruk mer effektivt. Man definerer klare gjøremål, fokuserer på kun en oppgave av gangen, og setter en timer på 25 minutter til fullstendig fokus.


Hjernetrim og frisk luft

Hjemmekontor og karantenetid er en ypperlig mulighet til å starte med nye hobbyer. Patrick er en av de som bruker rubiks kube som et avbrekk i arbeidshverdagen. «Jeg løser rubiks kube et par ganger om dagen, og blir litt raskere for hver dag som går». Det å gjennomføre små aktiviteter som fjerner fokuset ditt fra jobb i noen minutter hver dag er veldig sunt. Det samme er korte turer ut i frisk luft.

Flere team i Academic Work har derfor begynt med Walk and talk. I stedet for å sitte foran skjermen på hjemmekontoret, gjennomføres enkelte møter og 1:1-samtaler ute, enten over video eller telefon. Det gjør at man får frisk luft og klarnet hodet.


Det sosiale savnet

Selv om vi lever i den beste tiden for hjemmekontor med alle verktøy tilgjengelig, kan det likevel oppleves ensomt og tomt. Det å ikke se andre mennesker i løpet av en arbeidsdag er uvant for mange, og derfor er det så viktig at man benytter seg av de mulighetene man har til sosial interaksjon, selv om det er over video. Cecilie påpeker at hun har, siden hun flyttet inn i hjemmekontoret, gjennomført alle møter og samtaler over video.


Selv om de aller fleste av oss håndterer overgangen til hjemmekontor bra, savner vi fortsatt kollegene våre. I Academic Work og i mange andre selskaper er kulturen en viktig del av identiteten, og vi alle lengter tilbake til en hverdag hvor man kan gi kollegaen sin en ekte high five og en klem, og ikke bare virtuelt.

Del artikkelen