I karrieren

Hvordan lykkes som Account Manager?

Når du starter i en jobb som kundeansvarlig, står du på mange måter på bar bakke. Det er opp til en selv å bygge relasjoner med spennende bedrifter, få til møter og forstå hvordan du på best mulig måte kan bistå dem i å nå sine mål – samtidig som du møter forventningene fra egen arbeidsplass.Og det er spesielt i starten man må legge ned det største grunnarbeidet. Krevende? Ja. Gøy? Er du gæren!

Vår kollega Julie har delt sine tanker rund det å lykkes som ny i Account Manager rollen. Jeg føler meg utrolig privilegert som får jobbe i en så dynamisk bransje, med en variert og spennende arbeidshverdag. Og etter åtte måneder i stillingen som Account Manager i Academic Work, sitter jeg igjen med fire hovedgrunner til hvorfor ballen nå begynner å rulle ... fort.

Dedikasjon

Du må ha lyst til å lykkes, og vite at det arbeidet du legger ned, er det til syvende og sist du som profiterer av. Kanskje må du jobbe en søndag, eller sitte et par timer ekstra en onsdag. Resultatene kan komme allerede i morgen, eller først om et halvt år. Men når kundene kommer, og du ser effekten av de ekstra timene, er det vel investert tid.

Kunden i fokus

Videre tror jeg det skinner gjennom i kundemøter om man er der for et raskt salg, eller om du oppriktig er interessert i kundens mål og interesser. I starten mener jeg det er vel så viktig å være der ute for å bygge relasjoner og gi et godt inntrykk. Lær kunden å kjenne, og vit hvor de vil nå. For da, når behovet oppstår, er det deg de ringer.

Sjonglere flere baller samtidig

Det er høy møteaktivitet, og man må derfor ha oversikt over flere prosesser til enhver tid. I løpet av en dag alene skal man gjerne prospektere frem bedrifter som kan være potensielle kunder, forberede nye møter, gå i disse, følge opp kunder man har møtt og skissere tilbud og løse eventuelle utfordringer som har oppstått. Man må derfor trigges av en hektisk hverdag. Og ikke minst akseptere at når du går hjem, er det alltid mer du kunne gjort.

Omgi deg med talentfulle mennesker

Det vil alltid være noen som er bedre enn deg i noe. Bruk det for alt det er verdt! I stedet for å la det trykke deg ned, spør: Hvorfor er de så dyktige i det de gjør? Hva gjør at de lykkes? Hvordan kan du ta inspirasjon av deres talent, og slik oppnå den samme suksessen? Ved å tenke slik, vil man automatisk strekke seg litt ekstra, jobbe litt hardere og lære mer – og på den måten også skape et positivt og utviklende arbeidsmiljø, hvor alle heier på alle.

Våre interne stillinger
Del artikkelen