I karrieren

På denne måten kan du fortsette å utvikle deg i jobben

Ved hjelp av YouTube-tutorials, trinn-for-trinn artikler og podcasts har det aldri vært enklere å fordype seg i ulike fagfelt. Heldigvis, for det sies nemlig at dagens arbeidskraft må bruke fem til ti timer i uken på å lære og oppdatere sin kunnskap for å ikke havne bakpå. Det blir stadig tydeligere at livslang læring er viktig for hvor ettertraktet du er som ansatt og ikke minst for selvtilliten. Her viser vi på hvilke måter du kan oppdatere din kompetanse.

Ledige stillinger

Dra nytte av godtgjørelse for kompetanseheving

Mange selskaper tilbyr ansatte muligheten til å delta på kurs som en del av deres personlige utvikling. Det er selvfølgelig spesielt viktig for personer i IT-bransjen, dette er ansatte som trenger å holde seg à jour med nye teknologiske plattformer og funksjoner. Men tro ikke at det kun gjelder de som jobber innen IT.

En markedsfører, som arbeider aktivt med sosiale medier, må også holde tritt med utviklingen og forstå trender, og du som personalansvarlig eller arbeidsleder kan aldri lære for mye om ledelse og utvikling. Så også denne type læring er nødvendig for de ansattes trivsel og for optimal organisasjonsutvikling.

Delta i nettbasert-undervisning

Mange universiteter tilbyr ulike typer "åpne" nettbaserte kurs. De kalles vanligvis MOOC´s (massive open online courses), et konsept som ble lansert i USA og som har tiltrukket seg mennesker over hele verden. I Norge er MOOC´s ikke like vanlig, men det er mulig å finne kurs som omhandler viktige temaer innenfor for eksempel jus og økonomi. Her er en liste over MOOC´s i Norge

Bytt ut musikken med læring på øret

Utvalget av TED Talks, podcasts og lydbøker har eksplodert de siste årene. Bytt ut musikken på vei til jobb / trening / skole med en podcast om de siste trendene innen digitale medier eller en Ted Talk om viktigheten av godt lederskap. Det finnes trolig ingen temaer du ikke kan finne informasjon om.

Lær gjennom gjesteopptreden ved en annen avdeling

All læring trenger ikke å skje utenfor jobben. Du kan faktisk lære mye på jobben, for eksempel ved å ta på deg prosjekter utenfor din avdeling eller ditt team. Er du markedsfører? Ta kontakt med IT-avdelingen for å høre hvordan dine ferdigheter kan komme til nytte, samtidig som du vil lære mer om bedriftens IT-utfordringer.

Del artikkelen