I karrieren

Mailtrikset som gjør hverdagen din enklere

Det finns de som elsker struktur og orden og som kan tilbringe timer med å farge-koordinere post-it lapper og opprette smarte mappesystemer. Andre tar glatt imot tips som de skal bruke ”i et fremtidig liv”, mens noen er fornøyde med et organisert kaos... Her kommer ett enkelt organiserings-hack til mailboksen som passer alle som ønsker litt struktur og orden.

Løsningen: Google mail- stjernene. Nettopp, de stjernene til venstre for emnelinjen. De er ikke kun der for dekorasjon. Du, som Outlook- bruker, behøver ikke å lete etter stjernene, benytt istedenfor det lille flagget til høyre for emnelinjen.

Slik kan du organisere mailen:

  1. Stjerne/flagg- merk alle mailer som behøver et svar, men som du ikke kan svare på akkurat nå.

  2. På slutten av hver dag (eksempelvis under den typiske ettermiddagstrøttheten, når du er for trøtt til å begynne på noe nytt), gå igjennom alle mailene markert med stjerner/flagg og ta bort symbolene, så snart du har svart på dem.

  3. Om du av en eller annen grunn fortsatt ikke kan svare på en mail, så gjør du stjernene blå. Får du ikke skiftet farge på stjernene? Da kan du legge inn flere farge-alternativer under Innstillinger > Stjerner. Outlook-brukere kan forandre flaggets farge gjennom å høyre-klikke på den.

I slutten av uken går du igjennom alle mailene som er markert med den fargede stjernen/flagget og ser om du kan svare da. Enten kan du det og svarer og tar bort symbolet – eller så beholder du symbolene og begynner på nytt med samme prosedyre neste uke. Voilà, et enkelt og oversiktlig system for mailboksen som bare krever et klikk! Det er nesten barnslig enkelt, men det fungerer garantert. Med dette systemet kommer du til å føle at du har kontroll over din innboks og oversikt over hva som må prioriteres. Dessuten slipper du den panikken som oppstår, når enda en mail, som du ikke kan svare på akkurat nå, dukker opp i innboksen.

Ta kontroll over din mailboks i dag!

Del artikkelen