I karrieren

Hva gjør du når en Talent Sourcer tar kontakt?

Enten om du er snart nyutdannet eller har noen års erfaring innen IT og teknologi har du mest sannsynlig opplevd, eller kan oppleve å bli kontaktet av en Talent Sourcer. Hva sier du når en rekrutterer tar kontakt med deg på LinkedIn eller over telefon? Vi tok en prat med Ingrid Solheim, vår Talent Sourcer for å høre mer om hvordan du kan benytte deg av muligheten når den oppstår, både for i dag men også for fremtiden.

Hva gjør en Talent Sourcer?

- Jobben min går primært ut på å søke etter dyktige kandidater innen IT og teknologi. I dag ser vi en stor brist mellom behovet for kunnskapen og kompetansen innen den bransjen og personer som aktivt søker på jobbene.

Rollen til Ingrid fungerer som en slags hodejeger og en støttefunksjon til kollegaene hennes som jobber primært med rekruttering. Når hun kontakter potensielle IT og teknologi kandidater har hun ofte en spennende stilling i tankene for den kandidaten men også fremtidige stillinger.

- Mange av kandidatene er allerede i jobb og ønsker ikke alltid å bytte karriere med det første når jeg kontakter dem, men kanskje om 3 og 6 måneder. Da er det viktig å fortelle om hvilke muligheter vi kan tilby på lengre sikt.

Oppfordrer kandidater til å være kritisk.

For Ingrid er det viktig å bruke tid på profilen hun kontakter og vise dem hun kontakter at hun har lest seg opp på kunnskapen og kompetansen de har. Og hun oppfordrer også deg som en potensiell kandidat til å være kritisk til både de som kontakter deg og til det som blir skrevet.

-Se om personen faktisk har tatt seg tid til å se på profilen din eller om det er en standarisert tekst med en drømmejobb som virker for godt til å være sant.

Hun forteller om en del av bransjen som kan oppleves useriøs og har god forståelse for at noen ikke svarer når en Talent Sourcer tar kontakt. Samtidig poengterer hun viktigheten av å ikke være redd for å skrive tilbake, selv når du ikke er på utkikk etter en ny jobb.

-Om du ikke er på jakt etter jobb i dag, vet du aldri hvordan fremtiden din ser ut. Har du knyttet nettverk med en Talent Sourcer vet du hvem du kan kontakte når du brått er på utkikk etter en ny jobb.

Det første møtet med en Talent Sourcer kan være avgjørende for deg. Kanskje ikke nå, men det kan gi deg store muligheter for et fremtidig samarbeid.

Hva er fordelen med å knytte kontakt med en Talent Sourcer om du ikke vil bytte jobb?

- Bruk samtalen til å finne ut av hvordan arbeidsmarkedet er. Slik får du muligheten til å snakke med en uavhengig person om de ulike bedriftene og hva den enkelte kan tilby. IT og teknologi verden endrer seg hele tiden, ved å snakke med en Talent Sourcer forbinder du deg ikke til noe men det gir deg en mulighet til å prate med en som kan bistå og veilede deg i din karriere.

I tillegg trekker hun frem historier hvor interessante mennesker hun har kontaktet ikke har vært interessert i jobb, men har hatt en venn eller et familiemedlem som nettopp var det.

- Om du ikke er på jakt selv, kan det hende du har en god venn eller et familiemedlem som har den samme kompetansen, da er det bare å tipse meg. Det er utorlig kult å vite at man har hjulpet en venn eller familie med å skaffe deres neste jobbmulighet.

Ingrid råder de som blir kontaktet av en Talent Sourcer til å ikke vær redd for å ta 10 minutter til en samtale. Du forplikter deg til ingenting og det er en lur måte å knytte nettverk på til den dagen du søker nye utfordringer, poengterer hun.

Ingrid sine topp 3 tips

  1. Vær uredd og nysgjerrig.
  2. Bruk forespørsler på LinkedIn til å knytte nettverk selv om du ikke aktivt søker etter jobb i dag.
  3. Vær kritisk til de som kontakter deg og se om de faktisk har tatt seg tid til å lese profilen din.

Du kan treffe Ingrid gjennom LinkedIn i tillegg til bedriftspresentasjoner og eventer gjennom Academic Work

Del artikkelen