SKAL JEG TA MED BILDE I JOBBSØKNADEN?

Søke jobb

Skal man ha med et bilde i jobbsøknaden eller ikke – det er spørsmålet. Når en rekrutterer leser din CV så vil selvfølgelig innholdet være i fokus. Men ønsker du å ha med et bilde kan det være smart å gjøre seg noen tanker rundt hvilket inntrykk du ønsker at bildet skal gi av deg.

Bild

DET ER IKKE NOE RETT ELLER FEIL

Det finnes egentlig ikke noe entydig svar på dette. En del rekrutterere synes at det er hyggelig å få med et bilde ettersom det hjelper rekruttereren å kjenne deg igjen når dere treffes til et intervju. Andre opplever at det ikke spiller så stor rolle så lenge CV-en og søknaden har en ren og tydelig layout forøvrig. Om du kjenner deg bekvem med et bilde i CV-en så ta det med. Fordelen er da at din søknad kan oppleves som mer personlig enn om du ikke har med noe bilde.

VELG RETT BILDE TIL SØKNADEN

I valget av bildet kan du ha som tommelfingerregel å være kledd på bildet på samme måte som du tenker deg at du må være kledd på jobben. Det er viktig at bildet gir et ordentlig og profesjonelt inntrykk og at det tatt for å legges ved nettopp denne søknaden. Uklare festbilder eller partybilder fra sommerens festival formidler sjeldent rett inntrykk til den som leser din jobbsøknad. Unngå helfigurbilder, velg heller et halvfigurbilde tatt i et nøytralt miljø.

Tips en venn