TA DEG TID TIL Å OPPDATERE LINKEDIN PROFILEN DIN

Søke jobb

Selv om du selv ikke er en aktiv Linkedin-bruker finnes det mange andre som er det. Her leter bedriftsledere og rekrutterer etter ny kompetanse hver eneste dag. DU behøver ikke å være like aktiv, men det kan være verdt å ha en oppdatert profil for å ikke gå glipp av spennende karrieremuligheter.

Bild

Å holde alle sine sosiale medieplattformer oppdatert tar tid, men noen ganger er det nok å bare ha en form for tilstedeværelse. Linkedin er en slik plattform. Viktigst av alt er nemlig at du har en profil for å sette deg selv på kartet, men som aktiv jobbsøker bør du passe på at din profil er " up to date" og inneholder det siste du har gjort når det gjelder de siste stillinger du har hatt, oppdrag, ferdigheter eller kurs.

BE OM FEEDBACK

Taimaz Begdjani ble headhunted til sin nåværende stilling i AstaZero takket være sin offentlige profil. Han forteller hvordan han kontinuerlig jobber for å forbedre og utvikle sin profil og hvordan han bygger opp sin CV ved å dra lærdom av avsluttede rekrutteringsprosesser og ved tørre å spørre om feedback: Det er viktig å være ydmyk! Spør etter feedback fra alle som kontakter deg, uansett om det er et kortere telefonintervju eller ett face-to-face møte.

GJØR DIN PROFIL SØKBAR

Headhunting eller sourcing er ikke like vanlig i Norge som i utlandet, men det er ett fenomen som er under utvikling og blir mer vanlig. Når antallet jobbsøknader og kandidater ikke er stort nok, leter rekrutterere i andre nettverk. Da kan det være en fordel å sørge for att din offentlige CV/Linkedin-profil inneholder relevante søkeord som beskriver akkurat din bakgrunn. Ta en titt på stillingsannonser i den kategorien du er interessert i, og let etter de søkeordene som oftest forekommer der. Er du interessert i en resepsjonsjobb, kan ord som administrasjon og service være bra å ha med, forutsatt at det er erfaring du faktisk har. Søkeordene skal plasseres i en overskrift og/eller i sammenfatningen for at din profil skal få et bra søkeresultat.

GJØR DIN HEADLINE PERSONLIG

Feltet «Your professional headline» raden som ligger rett under ditt navn kan også være bra å benytte seg av. Denne tittelen tar automatisk frem din nåværende eller siste yrkeserfaring. Men endre gjerne denne, det er ikke alltid det automatiserte alternativet virkelig yter din profil rettferdighet. Her har du 120 tegn du kan bruke for å få frem din personlighet, erfaringer, humor eller egenskaper du vil fremheve. Prøv deg frem! Det behøver ikke ta mye av tiden din, men det kan vara helt avgjørende for hvordan din profil vekker oppmerksomhet!

Tips en venn