My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
chevron_left
Søkeresultater
annonse-ID: 15105924

Ønske om å jobbe som utvikler, men mangler kompetansen som kreves? Vi utdanner deg til COBOL-utvikler på 12-uker!

Er du klar til å dedikere tid og engasjement for å tilegne deg ny kunnskap? Motiveres du av å jobbe i et stabilt og etterspurt fagfelt hvor du får utvikle og vedlikeholde samfunnskritiske systemer? Da kan dette være muligheten du har ventet på!

By: Oslo

Stillingskategori: IT

Omfang: Fulltid, 100%

Start dato: 18.09.24

Type stilling: Bemanning

Andre: Mulighet for å jobbe hybrid

Om stillingen

I dag mangler arbeidsmarkedet mennesker med riktig IT-kompetanse – ikke minst i programmeringsspråket COBOL. Derfor samarbeider AW Academy med Tietoevry Banking og Nordea for å åpne for nye talenter som ønsker å komme inn i dette fagfeltet. Gjennom AW Academy finnes muligheten for deg med den riktige motivasjonen og de riktige egenskapene til å gå et 12-ukers utdannelsesløp som gir deg muligheten til å bli COBOL-utvikler. Du vil oppnå den grunnleggende kompetansen du behøver for å starte en karriere som COBOL-utvikler, og vil blant annet lære deg om banksektoren, mainframe/stormaskin, relasjonsdatabaser og smidig metodikk. Etter endt utdanning vil du jobbe som konsulent gjennom Academic Work hos Nordea eller Tietoevry Banking.

Hva gjør en COBOL-utvikler? COBOL har historisk vært mye brukt innen finansverden, spesielt innen bank og forsikring, grunnet deres driftssikkerhet knyttet til transaksjonsbehandling. Som COBOL-utvikler vil du bidra med å vedlikeholde og utvikle kritiske systemer, som er avgjørende for suksessen til mange selskaper. COBOL har blitt kontinuerlig oppdatert for å tilpasse seg nye teknologier og behov, og som COBOL-utvikler kan du dra nytte av integrasjon med moderne databaser, webtjenester og skyteknologier for å skape robuste og sikre applikasjoner. Språket er laget for å være lesbart og forståelig for mennesker, noe som letter vedlikehold og videreutvikling av store og komplekse systemer.

Potensielle arbeidsoppgaver:

 • Programmering i COBOL
 • Videreutvikle og forvalte eksisterende kode i mainframe/stormaskin
 • Tilpasninger, endringer og utvidelser av eksisterende løsninger
 • Teknisk dokumentasjon
 • Oppfølging av forespørsler og hendelser
 • Feilrettinger og feilsøking
 • Sørge for koding av høy kvalitet gjennom testing
 • Fornyelse av eksisterende systemer
 • Parprogrammering og samarbeid i smidige team
 • Bygge opp dyptgående kompetanse for systemene man forvalter og utvikler

Litt om potensiell oppdragsgiver:

Tietoevry Banking er en ledende leverandør av løsninger og tjenester til bank og finansvirksomheter. De tilbyr løsninger for komplett bankdrift, og er leverandør til de fleste norske banker og en rekke europeiske banker, fondsforvaltere og forsikringsselskaper. Du vil her bli en del av avdelingen som håndterer videreutvikling og forvaltning av løsning med arbeidskontor på Fornebu. Miljøet preges av kompetansedelende mennesker som har en forståelse for at sitt arbeid er en del av en samfunnskritisk infrastruktur.

Nordea er en internasjonal organisasjon og en av de største bankene i verden, som har hjulpet kundene sine med å realisere drømmer og ambisjoner i løpet av de siste 200 årene. Nordea ønsker å gjøre en forskjell for kundene og samfunnene der de opererer, ved å være en sterk og personlig finansiell partner.

Vi søker deg som

For å kvalifisere for rollen som COBOL-utvikler gjennom AW Academy trenger du ingen tidligere IT-erfaring, men du må ha riktig evne, personlige egenskaper og motivasjon for å starte din nye karriere. Rollen passer deg som er samarbeidsvillig og som motiveres av å drive langsiktige prosjekter som påvirker fremtiden sammen med dine kollegaer. Du er løsningsorientert og kan på en strukturert måte sikre høy kvalitet i oppgavene du utfører og ikke minst ta initiativ og opptre fleksibelt når forholdene tilsier det.

For å lykkes i utdanningsløpet og praksisperioden ser vi likevel at du oppfyller følgende krav

 • Har gode norsk- og engelskkunnskaper, både muntlig og skriftlig
 • Har en tydelig interesse og motivasjon for et karrierebytte til IT og COBOL

Praktisk informasjon

Utdanningen: Academic Work Academy-utdanningen er kostnadsfri. Programmet starter 21.10.2024 og siden dette er et internasjonalt program fra flere land, vil utdannelsen være digital. Programmet er på heltid og det er obligatorisk undervisning mandag til fredag fra klokken 08.30-16.30. Gjennom Academic Work Academy tilbyr vi en valgfri låneordning for alle kandidater i programmet som hjelp til finansieringen under studieperioden. Mer informasjon om dette vil komme senere i rekrutteringsprosessen.

Datoer som er lurt å merke seg:

 • Oppstartskveld: 18.09.2024
 • Individuelle forstudier: 18.09.2024-21.10.2024, med mål om å skape lik, grunnleggende kunnskap for samtlige deltakere
 • Programstart og utdanningsperiode: 21.10.2024-24.01.2025
 • Selvstudier: Uke 52
 • Første arbeidsdag hos kunde: 27.01.2025

Rekrutteringsprosessen: Prosessen består av to tester, en innledende samtale, to intervjuer og referansetaking. Dersom du ønsker å øke sjansene dine for å få en plass i programmet, anbefaler vi deg å søke så raskt som mulig da plassene fylles opp fortløpende. Du starter søknadsprosessen til AW Academy ved å klikke på ”Klikk her for å sende inn din søknad” og deretter klikker på ”Ta testene” til høyre på landingssiden. Vi går gjennom testresultatene fortløpende og vil invitere de som består testene med videre i rekrutteringsprosessen. Har du blitt invitert inn videre i rekrutteringsprosessen behøver du kun å sende inn din CV, før vi innen kort tid ringer deg for en innledende samtale.

Hva er Academic Work Academy? Vi er overbeviste om at det er på høy tid med ny type utdannelsesmodell. Derfor har vi startet Academic Work Academy, en skole som tilbyr Accelerated Learning Programs. Vi forbereder og utdanner mennesker med de rette evnene og ambisjonene for et karriereskifte. Dette gjør vi ved å implementere en utfordrende rekrutteringsprosess som vektlegger hva du evner å gjøre i morgen, og ikke hva du gjorde i går. I tillegg tilbyr vi en skreddersydd utdanningspakke som vi har utviklet sammen med noen av de beste lærerne innenfor deres respektive fagfelt. Dette skaper et faglig miljø hvor de mest ambisiøse menneskene får muligheten til å oppnå sitt fulle potensiale. Academic Work Academy er en del av Academic Work og vi bygger fremtidens skole, i dag!

Hva er en intensivutdanning? Academic Work Academy baserer undervisningen på den pedagogiske modellen Accelerated Learning. Det betyr praktisk læring gjennom kontinuerlig feedback og teamarbeid. Utdanningen er en effektiv vei til et karriereskifte, men det krever enorm motivasjon, dedikasjon og interesse for å lykkes. Hos Academic Work Academy vil du få kunnskapen, metodikken og ferdighetene som trengs for å kunne trives i fagfeltet i mange år!

Bli en del av Academic Work

Som konsulent for Academic Work tilbyr vi gode muligheter for deg til å vokse faglig og til å knytte verdifulle kontakter for fremtiden. Vi tar oss av din kompetanseheving og tilbyr også grunnleggende bærekraftig utvikling.

Les mer om vårt konsulenttilbud
Happy group icon

Har du spørsmål om denne stillingen

Astrid Sørli eller en av kollegaene i rekrutteringsteamet svarer deg gjerne på academy@academicwork.no Angi annonse-ID i din e-post: 15105924