REGNSKAPSFØRER MED FLYLAPPEN

Hva ser du for deg når du hører ordet regnskapsfører? En eldre traust mann, bak en stabel med papirer? Vel, ikke nødvendigvis. Lene gikk danselinjen på videregående skole. Da hun var ferdig, flyttet hun til Florida for å ta flylappen. Når Lena forteller om sin bakgrunn er det ikke den første tanken som slår én, at hun nå jobber som regnskapsfører, men ifølge henne selv er forklaringen på valget enkelt.

-Tall er gøy! Helt fra jeg var liten, har alt med tall falt mye mer naturlig for meg enn ord og lesefag.

Da hun tok sin bachelor i revisjon og regnskap ved NTNU, fikk hun en deltidsjobb hos Kjeldsberg økonomiservice, hvor hun jobbet i 2 år ved siden av studiene.Det skulle vise seg å være et godt valg

- Med en relevant deltidsjobb ble studiene mye lettere, jeg fikk utføre det jeg lærte på studiene i praksis. Ord og uttrykk ga plutselig mye mer mening. Skulle jeg gitt et råd til de som går på studier nå, ville det definitivt vært å ta en deltidsjobb ved siden av studiene. Erfaringen du opparbeider deg vil helt klart gi deg et konkurransefortrinn når du skal ut i jobbmarkedet.

Lena er nemlig overbevist om, at det er takket være erfaringen fra deltidsjobben at det kun tok en snau uke fra hun flyttet til Oslo til hun satt med en kontrakt på et 6 måneders vikariat hos Schibsted. Da vikariatet begynte å nærme seg slutten, fikk hun napp på en fast stilling hos Oseberg Services. Når vi møter henne, har hun kun jobbet i knappe 3 uker i den nye stillingen. Læringskurven er bratt, men det trives hun godt med.

- Når man jobber i et byrå og får mange forskjellige selskaper i porteføljen, er det veldig spennende å se hvor mange forskjellige måter man kan drive og organisere en bedrift på. Jeg liker å styre hverdagen min, og det har jeg muligheten til i denne jobben. Hverdagen min er veldig variert og hektisk, jeg farter rund til ulike kunder, det er mange nye systemer må settes opp og som jeg må sette meg inn i.

Egenskaper som kommer godt med i jobben er, at du har en interesse for tall og er nøyaktig. Det er en fordel å være god på kommunikasjon. Selv om du jobber selvstendig mye av tiden, er du avhengig av en god kommunikasjon med ulike mennesker. I senere tid har også systemforståelse og en interesse for IT blitt en egenskap som kommer godt med i regnskapsverden. Det er nemlig ingen hemmelighet at flere bransjer blir mer digitalisert, og regnskapsbransjen er ingen unntak, men Lene ser positivt på fremtiden som regnskapsfører.

- Når det gjelder å være regnskapsfører er jeg ikke så veldig bekymret med tanke på å beholde min jobb. Jeg tror nok at nok at rollen vil gå mer og mer over i en rådgiverrolle, men det vil alltids være behov for en menneskelig kontrollør, dvs.at også kunnskapen vil være nødvendig. På mange måter ser jeg at digitalisering er en positiv retning å gå i, da jeg allerede har vært innom en del programmer/systemer som pr. dags dato er veldig tungvinte og gammeldags, og virkelig har behov for den konkurransen den får på dette området. Det vil effektivisere hverdagen mye.

Hun legger til, at karrieremulighetene er mange.

- God og relevant regnskapsinformasjon er nødvendig for å gi ledelsen i bedriften oversikt over hvorvidt bedriften lykkes innenfor sine forretningsområder, og er grunnlaget for strategiske beslutninger som har betydning for bedriftens fremtid. Har du regnskapsforståelse, kan du i grunnen bli leder for hvilken som helst bedrift! Det er kun fantasien som setter stopper, legger hun til med et smil før hun må løpe for å levere noen bilag til en kunde.

Er du på jakt etter nye utfordringer? Se alle våre ledige stillinger innen økonomi/finans her.

Tips en venn