Utviklingsmuligheter i PAYEX

Terminalteamet i Payex jobber med å utvikle software til betalingsterminaler. Cecilie Tyldum er teamleder for dette teamet og har siden 2009 jobbet med samme produkt. Nå gleder hun seg til å ta imot nye medlemmer i teamet.

«Planen, når vi får inn nye kolleger på teamet, er at han eller hun vil få en mentor. Dette vil være en av de mer erfarne utviklerne. Mentoren kan man benytte som støttespiller, stille spørsmål og jobbe tett sammen med når man begynner, for å lære. Vi har ikke noe spesielt introduksjonsprogram - her er det mer ’learning by doing’.»

«Man begynner raskt å gjøre små oppgaver i koden, som for noen kan bli større ganske raskt.» Hun ler og ser bort på en av utviklerne, som sier seg enig. Under vår årlige young professionals attraction index kom det frem at utviklingsmuligheter er det aller viktigste kriteriet når young professionals skal velge arbeidsgiver.

Hvordan ser karriere- og utviklingsmuligheter ut for en young professional hos Payex?

«Du har flere muligheter til å utvikle deg internt hos oss. Noen av våre utviklere har gått over til å bli arkitekter og andre har gått til produkt i ulike avdelinger her i Payex.» «Vi vet, at dette er noe våre medarbeidere er opptatt av. Derfor jobber hele organisasjonen med å lage et karriereløp, som vil gjøre utviklingsmuligheter og karriereveier enda tydeligere for våre medarbeidere. Ønsket er å beholde de medarbeiderne vi ansetter, slik at våre medarbeidere får muligheten til å utvikle seg og vokse internt. Dette er utrolig viktig.»

Cecilie har god erfaring med å ansette personer som kommer rett fra skolen eller som er i starten av karrieren.

«Jeg synes det er veldig positivt! De ikke er så farget av tidligere arbeid eller tidligere miljø, de har veldig lyst til å lære og er kjempeinteresserte.» Det er veldig lov å ikke kunne alt. Forventningene, som Cecilie har til young professionals, er at personene som blir ansatt viser interesse - viser at de har lyst til å jobbe og utvikle seg i Payex. «

Det er lov å ikke kunne alt når man kommer inn som nyansatt, så lenge man spør og bruker de ressursene vi har for å lære seg nye ting. Det er ingen forventninger til at de nyansatte skal kunne produktene vi jobber med. En ting er å kunne å kode, men det ligger jo veldig mye rundt dette som man ikke kan. Her er det høy takhøyde på teamene for å kunne lære og hjelpe hverandre.»

SØK HER

Tips en venn