Kulturen og arbeidsmiljøet i Payex

Jørn Efteland jobber som programutvikler i terminalteamet til Payex. Overgangen fra skolebenken til arbeidslivet har gått overraskende bra, den største utfordringen så langt har vært alarmklokken, som nå må stilles til klokken åtte hver morgen.

«Den første perioden i Payex har vært veldig bra, mentorordningen har fungert godt for min del. Jeg får gode og utfyllende svar når jeg spør, og mentoren min tar seg alltid god tid når det er ting jeg lurer på.» «Jeg har ganske kjapt følt at jeg får mye selvstendighet og rom for å jobbe med ting som jeg føler at jeg har kompetanse til å drive med.»

«Jeg har blitt veldig godt tatt imot, både når det gjelder det sosiale og det faglige som går på jobb, det er en type ’frihet under ansvar’-ordning, som jeg trives veldig godt med. Det har vært og er en bratt læringskurve, men den er overkommelig med den støtten man får, og forventningene som settes til deg, er realistiske.»

Hvordan ser en arbeidshverdag ut for deg?

«Arbeidshverdagen er ganske statisk som utvikler, du får jobbe med faget. Vi møter oss ikke i hjel kan du si. Vi starter morgenen med en kopp kaffe og har en stand-up med teamet, hvor man snakker om det man har gjort, det man skal gjøre og tar opp utfordringer, hvis man har det, før vi går løs på dagens problemstilling.»

Jørn nøler ikke med å anbefale andre å søke stillinger hos Payex

«Personlig liker jeg det å ha den friheten. Spesielt når man driver med koding, er det spennende å ha den kreative friheten og at man får jobbe litt sånn som det passer en å jobbe med problemstillinger. Du får faglige utfordringer du lærer veldig mye av. Er det én ting som er sikkert, er det at Payex er et sted hvor du kan lære mye.»

Overgangen fra studier til jobb kan virke skremmende for mange, men Jørn personlig mener at forskjellen ikke er skremmende stor.

«For meg føles det litt som en fortsettelse av studiene, da det er mye læring og jeg fortsatt må jobbe hardt for å forstå hva jeg driver med. Men miljøet rundt meg har endret seg. Nå har jeg et miljø rundt meg som er avhengig av den innsatsen jeg gjør, og som jeg også er avhengig av. Det skaper en annen type kultur enn i studiene, arbeidslivet er utfordrende, men gøy!

SØK HER

Tips en venn