Young Professional Attraction Index

Hvert år gjennomfører vi en undersøkelse vi kaller for Young Professional Attraction Index (YPA). Målet er å kartlegge hva young professionals ser etter i valget av arbeidsgiver. På denne siden har vi samlet alle rapporter og all informasjon om undersøkelsen, og hvordan den kan hjelpe deg som arbeidsgivere med å forstå, attrahere og utvikle morgendagens arbeidstagere.

Digital presentasjon av YPAI 2021

Hva mener young professionals er de viktigste egenskapene når de skal velge arbeidsgiver? Hvorfor er noen arbeidsgivere mer attraktive enn andre, og hvilke bedrifter vil young professionals helst jobbe for? Dette kan du få svar på når vi presenterer resultatet av Young Professional Attraction Index 2021. Meld deg på her og lær mer om hvordan du kan attrahere morgendagens arbeidskraft!

Påmelding til YPAI

Last ned rapportene fra YPAI 2021

1. De mest attraktive arbeidsgiverne: De 50 mest attraktive arbeidsgiverne i følge young professionals i Norge
2. Kommer snart! Dette gjør deg som arbeidsgiver attraktiv: hvordan finne, attrahere og utvikle talentene din bedrift trenger. 3. Bonus: Godt lederskap – nøkkelen til suksess Denne lederskapsrapporten er en essensiell guide til hvordan attrahere fremtidens talenter, og inneholder viktige innsikter og trender, og tips og triks.

Book en skreddersydd presentasjon

  • Presentasjon og analyse av resultatene.
  • Resultat fra spesifikke fagområder - for eksempel IT, teknologi og økonomi.
  • Praktiske tips om målgruppen og hvordan du kan bli en mer attraktiv arbeidsgiver.


Våre YPAI eksperter er glade for å kunne presentere YPAI-resultatene tilpasset til din bedrifts behov og ønsker, og som gir deg verdifulle tips og råd om fremtidens arbeidskraft – young professionals. Kontakt oss dersom ønsker å booke en skreddersydd YPAI-presentasjon for deg og dine kolleger, eller om du har andre spørsmål angående YPAI-undersøkelsen.

Book skreddersydd presentasjon

YPAI 2021 - innblikk

Det siste året har ført til store endringer i arbeidslivet, og hjemmekontor har blitt en naturlig del av vår hverdag. Som en del av Young Professional Attraction Index 2021 bestemte vi oss for å spørre young professionals hva en arbeidsgiver ikke burde gjøre når det kommer til medarbeidere som jobber hjemmefra. Last ned rapporten og få et innblikk frem til vi offentliggjør hele rapporten til høsten 2021.

Bli en bedre leder på hjemmekontoret

Om YPAI

Young Professional Attraction Index (YPAI) er en studie som er utviklet i samarbeid med Kantar TNS. Den har som formål å måle en arbeidsgivers omdømme hos målgruppen young professionals – studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere. Metoden ble utviklet basert på over 35.000 globale studier om merkevareimage og er unikt i forhold til liknende studier. Studien bygger på svaralternativer som målgruppen selv har tatt frem i en egen forundersøkelse.

Les mer om undersøkelsen

YPAI casestudier

Young Professional Attraction Index (YPAI) har blitt et uvurderlig verktøy for selskaper og organisasjoner som ønsker å lære mer om fremtidens arbeidstakere – young professionals. Vi har gått i dybden og pratet med fem selskaper for å finne ut hva som gjorde at de skilte seg ut fra mengden, og høre hva de kan fortelle oss om det å skape et sterkt employer brand som appellerer til den svært ettertraktede målgruppen. Bla gjennom casestudiene og lær hvordan du kan bygge et sterkere employer brand med YPAI her.

Selskapene du kan lære fra er:

  • DNV
  • Nordea
  • AFRY
  • Konecranes
  • Northvolt
Les casestudiene her
Del artikkelen