My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Agnethe_Selander.jpg
Learning

Bli med på innsiden: På jobb i Microsoft-avdelingen hos EY Skye

Drømmer du om å jobbe med IT? La Agnethe inspirere deg og få en sniktitt på innsiden av det som kan bli din nye arbeidsplass i 2023.

For mange IT-konsulenter startet karrierereisen i helt andre bransjer. Slik var det også for Agnethe.

Jeg studerte internasjonal markedsføring på BI, men fant fort ut at ikke dette var studiet for meg. Samtidig var jeg usikker på hvilken type jobb jeg så for meg i fremtiden, sier Agnethe Selander, seniorkonsulent og manager i Microsoft-avdelingen hos konsulenthuset EY Skye.

Etter mange år som innkjøper i bransjer som medieproduksjon, luftfart og offshore, landet hun på en toåring utdanning i økonomi og ledelse ved Universitetet i Sørøst-Norge. Der fikk hun mulighet til å bygge på ett år ekstra med Management Information System (MIS).

Studiet tar for seg IT og digitalisering i organisasjoner. Det var her IT-interessen startet for meg.

Fra sluttbruker til konsulent

IT-karrieren startet hos selskapet Scales Group, som var spesialister på Microsoft Dynamics 365. Agnethe hadde allerede erfaring med systemet etter å ha jobbet som sluttbruker i mange år.

Det som har vært likt for alle jobbene jeg har hatt er at jeg har jobbet med innføring av ERP-systemer og optimalisering og effektivisering av forretningsprosesser. Det tok noen år før jeg innså at det var konsulent jeg ville bli!

Uendelige utviklingsmuligheter med Microsoft Dynamics 365

Behovet for IT-kompetanse er større enn noensinne. Microsoft Dynamics 365 er en stor plattform som hele tiden utvikles med nye applikasjoner og funksjonalitet.

Velger du denne retningen vil du raskt oppdage at du er attraktiv på arbeidsmarkedet. Dynamics 365 er en ekstremt ettertraktet kompetanse, sier Agnethe.

I denne jobben starter du gjerne som utvikler eller fagkonsulent. Senere har du mulighet til å bli løsningsarkitekt og prosjektleder. Etter hvert som du får mer kompetanse får du roller som krever mer ansvar.

Agnethe har et godt råd til deg som drømmer om en slik jobb:

Tenk nøye gjennom hva du brenner for og hvilket fagområde innen Microsoft Dynamics 365 du ønsker å jobbe med. Er det økonomi, supply chain, commerce eller Power Platform? Husk at du skal jobbe mye med fagfeltet du velger. Microsoft Dynamics 365 er et skybasert system og det er viktig at du evner å holde deg oppdatert. Da er det en fordel å jobbe med noe du interesserer deg for.

Bratt læringskurve fra dag én

EY Skye ønsker at juniorkonsulenter blir med på implementeringsprosjekter og forvaltningskunder fra dag én. Du jobber tett med en seniorkonsulent og får spennende oppgaver som å forberede og holde workshops for kunde eller lage løsningsdokumenter som blir arbeidsdokumentet for utvikler.

Ønsker du å utvide fagkompetansen din med andre typer roller, finnes det muligheter for det også. Da kan for eksempel Project Management Office (PMO), prosjektleder og løsningsarkitekt være typiske roller man trenger i ett prosjekt.

Vi er i tett dialog for å finne riktig oppgave til juniorkonsulentene som begynner i Microsoft-avdelingen, forteller Agnethe.

Egenskapene du bør ha som IT-konsulent

Agnethe er ikke i tvil om hva hun liker best med jobben som konsulent.

Det er å bli kjent med kundene og deres virksomhet. Vi jobber ofte med dem i mange år og de blir nærmest som kollegaer. Samtidig har jeg en fantastisk gjeng lokalt og globalt som er gode støttespillere.

Utviklingsmulighetene og de varierte arbeidsdagene står også høyt på lista, men det er særlig én egenskap Agnethe mener er viktig for å trives i jobben som konsulent i Microsoft-avdelingen:

Er du en person som liker problemløsning og å pushe grenser passer du godt som konsulent. Jeg kunne nesten ønske at jeg fikk utfordret meg mindre, spøker hun.

Agnethe presiserer at du ikke trenger å kunne så mye om IT for å jobbe med Microsoft Dynamics 365-konsulent. Det er andre egenskaper som teller mer. Du må være tilpasningsdyktig og ha gode kommunikasjonsevner. Det viktigste er å forstå hva kunden trenger og hvordan du kan imøtekomme det.

Som konsulent er du brobyggeren som har dialogen mellom utvikler og kunde. Din oppgave er å gjøre det tekniske og avanserte «ikke teknisk» og forståelig.

IT, motorsykkelkjøring og golf med EY Skye

Agnethe startet hos EY Skye høsten 2020 og er storfornøyd med den nye arbeidsgiveren. Konsulenthuset har over 130 ansatte fordelt på produktområder som SAP, IBM Maximo, Microsoft. I tillegg har de sterk kompetanse i avdelingene for Technology og AMS.

Agnethe stortrives i jobben som IT-konsulent hos EY Skye.

Det er et fantastisk sted å jobbe. Vi er i dag over 30 ansatte på Microsoft-avdelingen med spisskompetanse på Microsoft Dynamics 365 Finance, Supply Chain, Commerce og Power Platform, som jobber veldig tett sammen på tvers av kunder og prosjekter, sier Selander som forteller at selskapet også er veldig flinke sosialt.

EY skye låven

EY Skye holder til i en totalrenovert låve på Kolbotn, men bruker også EY-sine lokaler i Bjørvika. De har blant annen sin egen Skye Friluftsorganisasjon (SFO-ordning) med ulike fritidstilbud.

SFO arrangerer, organiserer og støtter spennende turer og arrangementer gjennom året – alt fra alpin-tur til Zermatt, New York Marathon og Surfing i Portugal. I tillegg legger de opp til kortreiste aktiviteter som GoKart, curling, gaming og golf – og motorsykkelturer med Skye Riders.

Vi jobber kunnskapsbasert og er avhengige av å samarbeide godt. Det er lettere å ta kontakt med kollegaer når vi kjenner hverandre utenfor jobben – og det gjør at alt fungerer bedre i arbeidshverdagen.

Kast deg ut i det

Agnethe tror en intensivutdanning i Microsoft Dynamics 365 forbereder nye konsulenter på å jobbe «hands on» i systemet fra dag én.

De som tar en slik utdanning tilegner seg en forkunnskap som studenter fra ordinær utdanning normalt ikke har.

Hun oppfordrer alle som drømmer om en IT-karriere om å kaste seg ut i det. Ender du opp i Microsoft-avdelingen hos EY Skye, kan du være trygg på at du blir ivaretatt – og utfordret. Du har en seniorkonsulent om følger deg hele veien og blir tett fulgt opp av en rådgiver.

Agnethe gleder seg til å ta imot flere nye juniorkonsulenter fra AW Academy i 2023.

Intensivutdanningen er en kickstart vi kan videreføre når du kommer inn som juniorkonsulent. Du må være forberedt på en ekstremt bratt læringskurve som kan være langvarig. De 12 ukene hos Academic Work Academy er bare begynnelsen.

Learning