My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
DesktopDaniel.jpeg
Kundeopplevelser

Et sikkerhetsteam med lidenskap for faget

Daniel Lovborn jobber som Head of Security Operations, og var en av to ansatte i sikkerhetsteamet hos Orkla i 2017. Avdelingen har de siste fire årene hatt stor vekst som følger av økt digitalisering. Hverdagen i sikkerhetsteamet består i all hovedsak av å forebygge og minimere den digitale risikoen, samt rydde opp når uhellet er ute. Sikkerhetsteamet er på jakt etter flere kloke hoder med lidenskap for faget, og er en av oppdragsgiverne etter det kommende Cyber Security-programmet i vinter.

Nysgjerrigheten ledet mot Cyber Security  

Daniel har en bachelorgrad i Software Engineering, og en master i Artificial Intelligence fra Göteborg. Det var først og fremst nysgjerrigheten, og interessen for hvordan alt fungerer som senere ledet Daniel mot Cyber Security. I 2004 flyttet Lovborn til Norge hvor han startet karrieren hos dataredningsselskapet Kroll Ontrack, som blant annet jobber med å gjenskape data av ruinerte enheter fra havbunner, som er oppbrent eller ødelagt på andre måter. Etter dette gikk reisen videre til Thales hvor han utviklet militære systemer med kryptosystemer, sikring av kommunikasjon og radiokommunikasjon. 

Etter flere år på programmeringssiden gikk Daniel videre over som arkitekt i politiets IKT-tjenester, hvor han jobbet i fire år med ansvar for IT-sikkerheten i det norske politiet. Høsten 2017 ble han en del av det den gang lille sikkerhetsteamet hos Orkla som besto av to personer. I dag jobber han i rollen som Head of Security Operations i Orkla Group.     

- Overrasket over at det ikke oppsto flere dataangrep før sikkerhetsteamet ble større, sier Daniel.  

Stor vekst i sikkerhetsteamet 

Orkla som ledende leverandør av dagligvarer, storhushandel, faghandel, apotek og bakerimarked støttes av Orkla IT som leverer alle IT-tjenester internt i selskapet. De siste fire årene har Orkla IT satset stort innenfor sikkerhet, og utvidet sikkerhetsteamet betraktelig siden oppstart. Sikkerhetsteamet arbeider blant annet med retningslinjer, protokoller, tilgangsstyring, sårbarhetshåndtering, sikkerhet i skyen, arkitektur og infrastruktur.  

I vinter er vi i Academic Work Academy i gang med et nytt program innen Cyber Security, hvor en av oppdragsgiverne er Orkla IT. De ser etter kandidater med lidenskap for fagfeltet. De ansatte i sikkerhetsteamet består av folk som virkelig brenner for jobben sin, og som også driver med problemløsning av samme sort på hobbybasis. Sikkerhetsteamet kan på mange måter omtales som de “etiske hackerne” som driver hacking på oppdrag – med et stort ansvar til å følge policy. Internt i sikkerhetsteamet er det god oppfølging, og gode utviklingsmuligheter som junior. Orkla IT støtter opp med sertifiseringer og kursing som er et bevis på den kunnskapen man tilegner seg. Innad i sikkerhetsteamet tilrettelegges det for at kandidatene skal gjøre det de liker best. 

- Den formelle utdanningen er ikke avgjørende. En utdanning bidrar med å lære mennesker å lære, minst like viktig er interessen og motivasjonen – at kandidatene har lidenskap for faget, sier Daniel.  

Digitalisering med ringvirkninger 

Nå som alt blir mer digitalt skaper dette ringvirkninger i alle bransjer. Å holde oversikten blir mer komplisert enn før sier Daniel. Utenforstående hackere som tar seg inn i interne system kan skape stort omdømmetap om man ikke agerer og håndterer problemet på en god måte. Daniel tenker åpenhet rundt virksomheten og problemer som oppstår er avgjørende også i sikkerhetsbransjen. Det kan potensielt få store konsekvenser om man tilbakeholder informasjon, eller unnviker problemet.  

- Det er en spennende og uforutsigbar hverdag i sikkerhetsbransjen. Det gjelder å forebygge problem, og ikke minst rydde opp når krisen inntreffer, sier Daniel.  

 

Vil du bli en del av Orkla ITs sikkerhetsteam, og minimere den digitale risikoen? Søk vårt Cyber Security-program, og skift karriere i vinter!  

Kundeopplevelser