My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Alumni_NO_520x600_006.jpg
Alumni Stories

Fra leder innen IT til Salesforce-konsulent

Jon jobbet som leder for IT-support i Redd Barna da han fikk en liten smakebit på Salesforce-plattformen. Utdanningen gjennom Academic Work Academy endret karrieren hans, og i dag jobber Jon som Salesforce-konsulent hos Accenture. En tilfeldighet gjorde at hans IT-interesse fikk en ny gnist, og karrieren hans en ny retning.

Hvordan fikk du mot til å bytte karriere og satse på IT og Tech?

For meg var det ikke å våge, men heller perfekt timing. Jon fikk et lite innblikk i hvordan Salesforce fungerte gjennom jobben i Redd Barna han var i på det tidspunktet, da bedriften implementerte Salesforce som nytt CRM-system. En halvtime senere var han fast bestemt på at Salesforce var IT-plattformen han ville jobbe med på heltid.

Etter målbevisst leting etter løsninger på hvordan han skulle klare å skaffe seg en karriere innen Salesforce, fant Jon Academic Work Academy.

Da jeg kom over Academy, visste jeg ikke at en slik utdanningsform fantes. Selv om opptaksprosessen virket litt overveldende i starten er dette det beste karrieresteget jeg har tatt.

Hvorfor valgte du en karriere innen IT?

Jeg har en varierende bakgrunn med blant annet en ingeniørgrad innen ventilasjon, men IT har jeg alltid hatt en interesse for. Det som peilet meg inn på sporet av IT var muligheten til å løse store og små problemer. Interessen for problemløsning mener jeg er et godt utgangspunkt for de som ønsker en karriere innen IT.

Hvordan var utdanningen?

Pensumet var ‘spot on’, og det faglige aspektet var linket til sertifiseringene vi tok underveis. Det sosiale aspektet var også viktig. Det var en helt spesiell energi mellom studentene, og dette oppstod fordi det var en gjeng med mennesker som var så motiverte, forklarer Jon. Videre forteller han at motivasjonen til alle de andre studentene var inspirerende, og det kunne gjenspeiles i innsatsen som ble lagt ned i arbeidet.

Hvordan ser en vanlig dag ut for en Salesforce-konsulent?

Akkurat nå jobber Jon som Salesforce-konsulent hos Accenture.

Jeg jobber med tekniske løsninger og har god dialog med kollegene mine. Vi snakker sammen om ulike problemstillinger og diskuterer oss frem til hvordan vi kan hjelpe våre kunder med å jobbe mer effektivt.

Hvordan har din første tid som Salesforce-konsulent vært?

Jeg har aldri hatt det så gøy på jobb før! Jeg får fortsette å utvikle meg, og grunnlaget Academic Work Academy har gitt er solid. Hos Accenture har jeg fått bryne meg på nye spennende utfordringer og kollegene i Accenture er utrolig dyktig. Det er et utrolig godt felleskap innen Salesforce hos Accenture. Her kombineres møter, foredrag, kompetansedeling, og andre sosiale aktiviteter. Dette bidrar til utvikling, noe jeg sjelden har opplevd tidligere, sier Jon.

Hvem anbefaler du Salesforce-programmet til?

Jeg anbefaler det til de som liker å jobbe med tekniske saker, de som liker å lære nye ferdigheter og fornye disse konstant. Du blir aldri utlært innen dette feltet. Salesforce kommer stadig med nyheter og oppdateringer, og derfor er utviklingsmulighetene mange.

Jon forklarer at Salesforce-kurset passer bra for de som liker å følge med på den teknologiske utviklingen. Den tekniske biten er viktig, og det å like å finne løsninger på problemer er en bra egenskap å ha.

Én ting kan løses på mange forskjellige måter, så det gjelder å se mulighetene.

Alumni Stories