My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Krisitne_coop.jpg
Learning

SAP - Fra trainee til produktsjef i Coop

Kristine var en av de første som fikk muligheten til å gjennomføre Coop Norge sitt traineeprogram med fokus på hele verdikjeden med hjelp av SAP-systemet. Læringskurven var bratt, og etter to år jobber Kristine som produktsjef i Coop.

Stort fokus på personlig utvikling

Kristine startet med et fire ukers kurs i SAP før hun ble tildelt en mentor med lang erfaring fra SAP-systemet. I løpet av perioden fikk hun prøve seg innenfor flere områder i verdikjeden til Coop, teambygging og personlig utvikling ble vektlagt under traineeperioden.

Vi har hatt flere samlinger med fokus på hva som er de ulike teammedlemmenes styrker og hvordan vi kan utnytte dem for bygge et sterkere team, forteller Kristine.

Coop tilbyr mange muligheter og Kristine har vanskeligheter med å se hvordan man kan kjede seg. Dagligvarekjeden satser på sine ansatte ved å fronte utvikling, tilby kurs og være åpen for interne muligheter for de som ønsker å ta det neste steget i sin karriere.

For å tiltrekke oss og beholde de klokeste hodene, må de ansatte kjenne at de satses på. Kontinuerlig vekst og læring er essensielt enten det skjer på spesialiserte kurs eller på mer uformelle tech-press, derfor er en av våre viktigste KPI'er at alle ansatte skal bruke minst 45 timer på kompetanseheving hvert år, sier Kine teamleader i Coop.

Pilotprosjekt gav betydningsfull innsikt og erfaringer

Pilotprosjekt gav betydningsfull innsikt og erfaringer

Kristine har jobbet med et pilotprosjekt sammen med tre andre traineer der formålet var å gjøre leveransen til butikkene enklere for sjåførene med en scanningapp som er utviklet i SAP. Dette innebar blant annet å kartlegge behov ved å forstå sjåførenes arbeidshverdag og problemstillinger for å tilegne seg en helhetlig forståelse for hele verdikjeden. Hun beskriver prosjektet som spennende og lærerikt, og at det gav både nye innsikter og erfaringer som hun tar med seg videre.

Et miljø i konstant utvikling

Det var tilfeldigheter som gjorde at SAP skulle bli starten på hennes karriere. Kristine ønsket å jobbe i krysningspunktet mellom forretning og IT. Da Kristine startet å studere falt valget fort på en utdanning som åpnet opp for flere karrieremuligheter.

I traineeperioden var Kristine innom flere områder i Coop. Hun fikk et innblikk i hvordan de jobber med bestillingsløsninger, utvikling, transport, økonomi, rapporering og datavarehus, og valget falt til slutt på logistikk.

Når man jobber med SAP er man en del av et større internasjonalt miljø som stadig er i utvikling. Kristine mener det derfor er viktig å holde seg oppdatert på systemet, men har også god støtte tilgjengelig.

Det er alltid ny funksjonalitet som man kan lære seg eller bli enda bedre på. Vi har heldigvis mange dyktige kolleger med lang erfaring innen SAP-systemet. De hjelper oss gjerne når vi står fast eller har spørsmål, sier Kristine.

SAP gir flere utviklingsmuligheter

Man blir aldri ferdig utlært innen SAP, Kristine synes det er spennende at det finnes flere utviklingsmuligheter innen SAP. Kristine sitt beste tips til deg som er nysgjerrig på SAP, er å bare hoppe i det og ta sjansen.

Er man interessert i forretningsprosesser og teknologi, da er SAP midt i blinken for deg som ikke klarer å velge bare et av områdene, sier Kristine.

SAP er verdens største ERP-system som blir brukt av både COOP Norge og flere norske bedrifter. Det finner mange muligheter innen SAP som gjør det til et attraktivt system å jobbe med. Som konsulent hos Coop kommer man til å spesialisere seg innen et av disse områdene:

  • Vareflyt, Logistikk og Produksjon
  • Marked -og kunderelasjoner (CRM)
  • Kampanje, Prising, Masterdata, Sortiment og Prognoser
  • Datavarehus og Rapportering
  • Økonomi (teknisk ressurs/abap programmering)

Learning