My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Helene-dossier-bildekopi.jpg
Alumni Stories

Fra forskningsmiljø til dataanalytiker i Dossier

Etter noen uker ute i ny jobb som Junior-dataanalytiker møter vi Helene, som allerede er god i gang med nye spennende utfordringer. Helene gikk dataanalytiker programmet til Academic Work Academy og deler sine opplevelser fra kurset, og hvordan hennes hverdag som dataanalytiker ser ut.

Jeg kan ikke huske noen annen tid i livet hvor jeg har lært så mye på kort tid.

Hvem er du og hvilket program gikk du?

Jeg heter Helene og gikk dataanalytiker-programmet til Academy høsten 2020. Nå jobber jeg som junior data-analytiker i Dossier, og her jobber jeg med rapportering og visualisering av data.

Hvordan kom du over Academic Work Academy?

Det var egentlig litt tilfeldig!

Helene forteller at hun kom over en annonse for et annet Academy kurs. Dette fikk henne interessert i utdanningskonseptet. Etter å ha klikket seg inn på Academic Work Academy sin hjemmeside og leste om dataanalytikerprogrammet, fant hun programmet som skulle endre hennes karrierevei og hverdag.

Hvordan opplevde du dataanalytiker-programmet?

Dataanalytikerprogrammet har vært ekstremt lærerikt og læringskurven har vært bratt, forteller Helene. Det er tydelig at Academic Work Academy har lagt mye innsats og tid bak utviklingen og gjennomføringen av programmet. Læringsmetodene fungerte utrolig godt, og det tilrettela for best mulig læring over kort tid, forklarer Helene.

Tiden i Academy var utrolig positiv, selv om det tidvis var utfordrende var det mye gøy som skjedde også. Samtidig var støtteapparatet rundt enormt godt og det var virkelig verdt det. Jeg sitter igjen med utrolig mye lærdom, som jeg får bruk for hver dag på jobb, sier Helene.

Da hun startet ble hun overrasket over hvor mange ulike studenter det var i klassen på Academy, og hvor forskjellige deres bakgrunner var.

Det var et stort spenn, hvor noen hadde universitetsgrader innen IT fra før av og andre ingen forkunnskaper. Dette var fint fordi studentene utfylte hverandre på mange områder. Samtidig stod alle på relativt bar bakke, og de som hadde litt mer erfaring delte kunnskap og hjalp andre. Man lærer mye av å lære bort til andre også, så det var en vinn-vinn for alle.

Uten miljøet og i klassen, hadde det vært veldig mye tøffere. Mange deler av livet blir satt på vent når man går inn i ett slikt intensivt kurs, så klassen støttet seg på hverandre. Academy har en flott oppbygning, hvor det er ikke noe tydelig skille mellom lærere og elver eller de som organiserer. Det oppleves naturlig og den organiske struktureringen gjorde det lett å ta tak i utfordringer om det skulle oppstå. Læresituasjonen var annerledes, og noe helt annet enn det man opplever fra universitetet.

Det jeg opplevde som aller best var at jeg virkelig ble sett. Konseptet og læresituasjonen er helt unik, vi er alle på samme lag og alle vil at du skal prestere ditt beste, og ser potensialet i deg fra dag én, forteller Helene. ‍

Hva er det jobben din går ut på og hva er det du synes er morsomst?

Helene hadde lite kunnskaper om koding fra før, men hadde fått en liten følelse av hva det innebar. Håndtering av store mengder data og informasjon hadde hun drevet med tidligere gjennom ulike forskningsmiljøer. I dag går mye av arbeidet hennes ut på å jobbe med rapporteringsverktøy som bruker en database for å hente ut informasjon sånn at dette lettere kan leses og presenteres.

Det morsomste synes jeg er når jeg får frem det jeg ønsker i programmet, det er en bekreftelse på at jeg har gjort det riktig. Ofte må kodene gjøres mange ganger før det funker, ser koden estetisk fin ut i tillegg er dette et stort pluss, forklarer hun.

Hvem passer dataanalytiker programmet for?

Det passer for de som ønsker å utfordre seg selv, og for de som ikke er redde for tall. Liker du å følge oppskrifter og se sammenhenger tror jeg du vil like programmet. Fordi det er mye logisk tenkning, bør man klarer å se det større bilde og trekke logiske slutninger. Du bør ha en indre drivkraft og et brennende ønske om for å klare utfordringer, mener Helene.

Hva er det viktigste du lærte underprogrammet?

Helene forklarer at man får til mer enn man selv tror, med det man allerede kan.

Hvis du bryter ned en oppgave til mindre deler, kommer du langt med det. Du kan alltid finne en likhet med oppgaver du har gjort før, og sånn kan man komme seg videre.

Hvorfor vil du anbefale Academic Work Academy til andre?

Det er det mange grunner til!, sier Helene.

Hovedgrunnen er at Academy og lærerne virkelig ser potensialet i deg. De ser deg og følger opp det du gjør. Lærerne, elever og apparatet rundt ser viktigheten av det du gjør og de legger mye tid og ressurser i at du skal lykkes. Det betød mye for meg og mitt læringsutbytte, sier Helene.

Helene fikk på lik linje med Salam en ny karriere høsten 2020 etter Academic Work Academys Dataanalytiker-program. Salam sin historie kan du lese her.

Alumni Stories