My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Alumni_NO_520x600_004.jpg
Alumni Stories

Ingvild forlot livet som frilansredaktør i bytte mot IT-karriere

Etter flere år i Nederland som frilansredaktør, lokket den gamle drømmen om å lære seg programmering for Ingvild fra Stjørdal. Da hun kom over Academic Work Academy kunne hun ikke gjøre annet enn å søke, og nå har eksamensukene begynt og hun har ikke angret på valget hun tok.

Hei Ingvild, hvem er du?

Hei! Jeg heter Ingvild Unstad og kommer fra Stjørdal, like ved Trondheim. Jeg vokste opp på en gård, og fra en tidlig alder av fant jeg interesse i spill og elektronikk. På videregående gikk jeg elektrofag, før jeg arbeidet noen år innen andre yrker og til slutt flyttet til Nederland. Der begynte jeg å jobbe som frilansredaktør og -oversetter, noe jeg likte svært godt. Etter 3 år flyttet jeg tilbake til Norge og fortsatte med det, og hadde akkurat begynt å tenke på å «følge drømmen» og søke på en eller annen utdanning innen IT da jeg kom over Academic Work Academy.

Hvorfor valgte du å lære deg programmering i Java på 12 uker gjennom Academic Work Academy?

Som jeg nevnte, har jeg alltid vært interessert i IT, teknologi, gaming, osv., og hadde faktisk vurdert å søke meg inn på studier relatert til noe av dette. Da jeg fant ut at man kunne begynne å jobbe med programmering etter bare 12 uker i Academy, kunne jeg ikke gjøre annet enn å søke!

Ettersom jeg trivdes godt med jobben min som redaktør og oversetter, hadde jeg ikke lyst til å bare søke på hva som helst, men dette hørtes rett og slett ut som det perfekte programmet for meg! I begynnelsen var det ikke enkelt å gi slipp på en jobb jeg var glad i for noe jeg håpet og trodde jeg ville like enda bedre, men så langt har jeg ikke angret et øyeblikk på valget jeg tok – dette er både gøy og utfordrende!

Hva er ditt inntrykk av utdanningen så langt?

Før vi begynte hørte vi snakk om «Academic Work Academy-boblen» man er i løpet av studiene, og dette har absolutt vist seg å ikke bare være noe de sier. I løpet av de siste 11 ukene har jeg brukt nesten like mye tid sammen med de andre i Java-programmet som hjemme, og det føles virkelig som at dette er noe vi gjør sammen, som at vi jobber mot et felles mål. I tillegg har jeg lært så ufattelig mye mer på tiden her enn det jeg trodde jeg var i stand til på så kort tid, og jeg har blitt kjent med fantastiske mennesker som jeg håper at vil være en del av livet mitt i mange år fremover. Kort sagt: Jeg stortrives!

Læreplanen og måten man lærer på, er også helt ny for meg, men vi lagde et lite PC-spill med våre nye ferdigheter allerede i uke to, så det er ingen tvil om at denne måten å lære på fungerer!

Hva er det som lokker deg til IT-bransjen?

Nok en gang, har interessen alltid vært der. På skolen for mange år siden hadde jeg imidlertid en lærer som mente at «kvinner ikke passer inn i mannsdominerte yrker», og da jeg var bare 16-17 år og midt oppi det hele, var jeg dessverre ikke moden nok til å bruke dette som motivasjon, men lot det heller påvirke meg ganske mye. Nå, etter mange nye erfaringer og opplevelser, er det ingen som kan hindre meg i å jobbe hardt for å nå målene mine!

Vil du anbefale Academic Work Academy til andre?

Jeg har rett og slett ikke ord til å forklare hvor sterkt jeg anbefaler at du søker dersom du er interessert i emnet. Du kommer til å få oppfølging og feedback hele veien slik at du vet at du er på riktig spor, du kommer til å bli kjent med fantastiske mennesker, og ikke minst kommer du å lære mer enn det du kanskje trodde var mulig i løpet av disse ukene. Hvis interessen er der og du er villig til å jobbe skikkelig hardt i noen måneder, GO FOR IT!

Høres det interessant ut?

Ble du inspirert av Ingvilds reise? Hvis du også har lyst til å søke på Academic Work Academy, kan du finne utdannelsene vi rekrutterer til akkurat nå under i respektive link.

Alumni Stories