info
ADVARSEL! Feilaktige meldinger om ledige stillinger sirkulerer for tiden på sosiale medier, disse kommer ikke fra Academic Work. Vi ønsker å informere deg om at disse ikke er tilknyttet oss, og avsenderen bruker vår merkevare uten vår tillatelse. Vårt råd er å ikke svare eller gjøre noe (f.eks. klikke) på disse meldingene. Du kan trygt og sikkert søke etter ledige stillinger på nettsiden vår.
close
My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
stiandesk.jpeg
Learning

La oss snakke om Java, programmet og tiden etter – med hovedlærer Stian Lindhom

Vi har tatt en prat med hovedlærer på Java-programmet, Stian Lindhom. Lær mer om hans bakgrunn, om et av verdens mest populære programmeringsspråk, programmets oppbygging og ikke minst tiden etter. Etter 12 intensive uker på høstens Java-program vil kandidatene starte sin karriere som junior Java-utviklere hos Accenture.

Trebarnsfaren fra Grimstad

Vår Hovedlærer på Java-programmet Stian Lindhom er trebarnsfar i 30-åra, fra Grimstad, og bor i Oslo. Han er godt over gjennomsnittet opptatt av teknologi, elsker å lære og lære bort alt som har med datamaskiner å gjøre. Ved siden av å være vår hovedlærer på Java-programmet jobber han med utvikling av applikasjoner og systemer for bedrifter i Oslo omegn. Han jobber med både backend og frontend, og da er det stort sett Java (Spring Boot) og JavaScript (Vue og React) det går i. Han Har det siste året også jobbet mye med C# (.NET), MS SQL og AWS. Stian er utdannet Høgskoleingeniør fra Høgskolen i Agder (nå UiA) - retning datateknikk. Han har erfaring fra bla. telekom- og mediebransjen hvor han har jobbet med arkitektur, design og utvikling av både nye og gamle systemer.

Java – det objektorienterte språket

Java var hovedspråket det ble undervist i da han studerte ved Høgskolen. Her startet de med Java 5.0 og Spring Framework 1.0 første halvdel av 2000-tallet.

Java er et objektorientert språk som er relativt enkelt å forstå og bruke. Det er robust, sikkert, raskt og skalerbart, sier Stian.

Det opprinnelige navnet på Java var Oak – angivelig fordi det sto et eiketre utenfor kontoret til opphavsmannen. Java er også det eneste språket som i tillegg har et annet programmeringsspråk oppkalt etter seg – JavaScript. Dette var visst nok et markedsføringsstunt fra Netscape i sin tid, sier Stian.

Om programmeringsspråket Java

  • Java er et av verdens mest brukte programmeringsspråk.
  • Java er raskt, sikkert og pålitelig og anvendes derfor i forretningskritiske systemer i en rekke bransjer.
  • Java er plattformuavhengig og objektorientert, som danner et solid fundament for utviklerens videre progresjon.

**Dette lærer du **

  • Objektorientert programmering i Java
  • Datastrukturer og algoritmer
  • Introduksjon til Databaser og SQL
  • Introduksjon til webutvikling inklusive HTTP, HTML, JavaScript, CSS, React
  • Agile metoder (SCRUM)
  • Introduksjon til moderne skyteknologier

**Om Accenture ** Accenture løser utfordringene selskaper, organisasjoner og etater står overfor. Dette gjør de med entusiasme, kunnskap, innsikt og teknologi. Accenture har et bredt spekter av innovative verktøy, en læringskurve som aldri stanser og et globalt nettverk som gir de en verden av erfaringer å høste av. Selskapet holder seg alltid i forkant; de skaper endringer over alt. Accenture har i dag 40% kvinneandel blant sine 1000 ansatte, fordelt på 40 nasjonaliteter.

12 uker intensiv utdanning

Programmet begynner med de helt grunnleggende programmeringsstrukturene hvor deltakerne lærer å bygge enkle programmer. Videre avanseres programmet til mer objektorienterte programmer og introduksjon til rammeverk som blant annet Spring Boot, Git og SQL.

Det er viktig at materialet får tid til å marinere, og derfor deler vi temaene opp i flere bolker. Undervisningen foregår med korte forelesninger i klasserommet med påfølgende øvinger og gjennomgang. Vi oppfordrer deltakerne til å variere hvordan de jobber underveis, både individuelt, i par og i grupper, sier Stian. For at kandidatene skal tilegne seg nødvendig kompetanse på 12 uker, er det avgjørende at de er strukturerte, jobber systematisk og er disiplinerte. Det er også en forutsetning å være nysgjerrig og kreativ, men aller viktigst – at kandidatene har en genuin interesse og driv forteller Stian.

Etter 12 uker skal kandidatene kunne grunnleggende programmering i Java. De skal kunne designe og bygge databasemodeller og jobbe med dette i Spring Boot-applikasjoner. De skal kunne bygge enkle frontendløsninger, benytte versjonskontroll og ha kjennskap til smidig metodikk, sier Stian.

Nær kobling til arbeidslivet

Gjennom Academic Work Academys pedagogikk Accelerated Learning - forberedes kandidatene på møte med arbeidshverdagen gjennom en praktisk tilnærming. Alle lærerne har erfaring som konsulent, og vet hvilke utfordringer kandidatene vil kunne støte på.

Vi har korte leksjoner kombinert med mye programmeringsoppgaver og prosjekter. Vi vet at ingen blir utlært på 12 uker, men vi legger et godt grunnlag, og gir deg verktøyene du trenger for å tilegne deg ny kunnskap, sier Stian.

Junior Java-utvikler

Som junior Java-utvikler kan kandidatene forvente en spennende arbeidshverdag, med varierte oppgaver. Man har store muligheter for å påvirke egen hverdag, hvilke felt man ønsker å spesialisere seg innen, og hvordan oppgaver kan løses på best mulig vis.

Noe vil være kjent fra kurset, men sannsynligheten er stor for at du raskt vil støte på nye teknologier og teknikker du må tilpasse deg raskt, sier Stian.

Etter 12 uker kommer kandidatene til å starte sin karriere som junior Java-utviklere hos Accenture, hvor de får muligheten til å jobbe med banebrytende prosjekter som digitaliserer Norge.

Learning