My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Desktop_header_Malin1.jpeg
Alumni Stories

Malin ble dataanalytiker på 12 uker

Da Malin Helmuth Larsen kom inn på Academic Work Academy var hun innstilt på å komme seg gjennom intensivutdanningen på egenhånd. Slik ble det ikke.

Jeg søkte først for moro skyld, men ble veldig interessert da jeg skjønte hva programmet dreier seg om, sier Malin Helmuth Larsen.

Hun studerte biovitenskap på Universitetet i Oslo (UiO) og hadde lært litt om dataanalyse og programmering. Det ga mersmak, og interessen for IT resulterte i jakten på en ny utdanning.

Valget falt på dataanalytikerprogrammet hos Academic Work Academy. I dag jobber Malin som utvikler data og analyse i REMA 1000.

Planen var å jobbe med noe som var rettet mot biologi, også endte jeg opp i dagligvarebransjen. Jeg er overrasket over hvor gøy jeg syns det er med forretning og data, sier hun.

Tempo, samarbeid og feedback

En utdanning hos Academy baserer seg på samarbeid, høyt tempo og kontinuerlig feedback.

Samarbeid er en nøkkelfaktor for å lykkes hos oss. Studentene kommer fra vidt forskjellige bakgrunner og har ulike måter å angripe problemstillinger på, forteller Aleksander Moberg, programansvarlig hos Academic Work Academy.

Høyt tempo tilrettelegges gjennom en miks av korte undervisningssesjoner, etterfulgt av lengre sesjoner med praktisk problemløsing. Oppgavene du løser ligner oppgavene du vil støte på i den nye arbeidshverdagen.

Kontinuerlig feedback tilrettelegges ved at man blir hyppig testet ved hjelp av individuelle innleveringer underveis.

Samhold er viktig for å lykkes

Malin fullførte intensivutdanningen i oktober 2020 og var på plass hos REMA 1000 i februar. Prosessen startet med intervjuer og casearbeid tilrettelagt av Academic Work Academy.

Jeg hadde en person som fulgte meg opp med ukentlige møter. Det var fint å bli ivaretatt underveis.

Hun var innstilt på å jobbe mye for seg selv de 12 ukene, og ble positivt overrasket over den tette oppfølgingen og samholdet i klassen.

Vi var en liten gruppe med godt miljø og folk som forsto hverandres situasjon. Samtidig får du mye støtte fra Academy som jobber for at du skal lykkes, forteller Malin.

Hun mener det unike læringsmiljøet er en viktig faktor for å lykkes.

Et forsprang inn i IT-bransjen

Behovet for spisskompetanse innen IT er større enn noensinne og konkurransen om de beste jobbene er tøff. Velger du en intensivutdanning hos Academic Work Academy er du sikret relevant utdanning og jobb på 12 uker. Det gir deg et viktig forsprang inn i bransjen.

Sammenlignet med tradisjonell utdanning er Academys utdanninger og innhold spesifikt rettet mot relevante yrkesretninger.

I tillegg har de som underviser hos oss sterk lidenskap for å lære bort «hands on» og erfaring som konsulenter i sine respektive fagfelt, forteller Moberg.

Hektisk, men verdt det

Er du løsningsorientert, fleksibel og motivert? Da kan en intensivutdanning være midt i blinken for deg.

Aleksander Moberg legger ikke skjul på at man må prioritere knallhardt for å gjennomføre en intensivutdanning på 12 uker.

Du må også være villig til å ofre kveld og helger til studiearbeid på campus, og se på det som en investering med belønning frem i tid.

"Selv mener Malin at det viktigste er å være sta, fokusert og at man ikke gir opp når man møter på problemer. Jeg lærte veldig mye på kort tid, og læringsprosessen har fortsatt i Rema 1000. Jeg får grave meg ned spennende problemstillinger og bruker verktøyene jeg lærte hos Academic Work Academy. Det var en fin opplevelse, selv om det var tøft."

Alumni Stories