info
ADVARSEL! Feilaktige meldinger om ledige stillinger sirkulerer for tiden på sosiale medier, disse kommer ikke fra Academic Work. Vi ønsker å informere deg om at disse ikke er tilknyttet oss, og avsenderen bruker vår merkevare uten vår tillatelse. Vårt råd er å ikke svare eller gjøre noe (f.eks. klikke) på disse meldingene. Du kan trygt og sikkert søke etter ledige stillinger på nettsiden vår.
close
My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
JarandDesk.jpeg
Alumni Stories

Motivasjon, motivasjon og motivasjon

Vi har snakket med Jarand som gikk JavaScript-programmet våren 2021, og han forteller om sine erfaringer og hvor avgjørende motivasjonen er før, under og etter Academy.

Hva motiverte deg til å søke Academic Work Academy?

Først og fremst har jeg alltid hatt interessen for feltet, og jeg har vært i et miljø med flere som har drevet med IT og tech. Samtidig er ikke jeg en A4 student, og det var mye ved tradisjonell skole som ikke var noe for meg. Da jeg kom over Academic Work Academy, visste jeg at dette var noe som var lagd for meg, og bestemte meg for at dette var noe jeg bare skulle få til, forteller Jarand.

Hva er dine beste tips for å finne ut om man brenner for IT- og tech?

Er du typen som lurer på hvordan ting fungerer, og har reflektert over hvordan ting egentlig er satt sammen er dette noe for deg, sier Jarand. Jeg har alltid hatt en tankegang som gjør meg nysgjerrig på digitale løsninger.

Liker du å finne ut av ting og er komfortabel i digitale medier - da kan Academy absolutt være noe for deg!»

Hvordan visste du at det var JavaScript du ville gå?

Jeg hadde litt erfaring fra tidligere, så det var slik jeg visste det. Med en «smakebit» av Backend på Java skjønte Jarand at dette ville han lære mer om. NET synes jeg også virket utrolig spennende, og de henger tett sammen. Du kan gjøre så å si alt i JavaScript, det er uendelig med muligheter, sier Jarand.

Å kunne JavaScript er ettertraktet på arbeidsmarkedet, og dette var en stor motivasjon for meg!»

Hvordan var motivasjonen din gjennom programmet, og hvordan holdt du den oppe?

Motivasjonen til Jarand var høy gjennom hele programmet, fordi han visste hva som lå foran seg. Han forklarer at alle de andre deltakerne motiverte han mye på ulike måter. Blant annet trekker han frem støtten og læringen de delte med hverandre gjennom programmet.

Vi støttet hverandre, vi hjalp hverandre og vi lærte bort til hverandre. Det å se hvor flinke de andre var fikk meg til å yte bedre og presse meg selv litt lenger. Jeg blir motivert av å se andre prestere godt - det får meg til å ville gjøre det samme, og legge inn en ekstra innsats. Til syvende og sist er vi alle kandidater på et arbeidsmarked som ønsker å nå de samme målene, sier han.

Hva er dine beste tips til å holde motivasjonen oppe gjennom programmene?

1.

Sov på det! Møter du skikkelig motstand og ikke vet hvordan du skal løse en oppgave. Gi det en god natts søvn, så får du tid til å prosessere det og kanskje løse det over natten.

2.

Står du fast, SPØR! Ikke nøl med å spørre lærerne, de er der for å hjelpe til enhver tid. Det er virkelig ingen som forventer at alle klarer alle oppgavene. Tempoet er høyt i programmene så det er bedre å spørre med en gang.

3.

Bruk de andre deltakerne for alt det er verdt! Ikke vær redd for å spørre spørsmål også til medstudenter. Det er en haug med flinke folk og alle har ulike bakgrunner som også bidrar til forskjellige innfallsvinkler på utfordringene.

Hva motiverer deg i arbeidet du gjør i dag?

Jarand får motivasjon av å vite at det er uendelig med emner innen feltet han enda ikke har lært eller fått utfordret seg på.

  • Jeg vil vite mer og lære mer, det er min hovedmotivasjon. JavaScript er et område som ikke har et tak, og dermed er det utallige læringsmuligheter. Feltet er i konstant bevegelse og det å vite at jeg aldri vil kunne nå et punkt hvor jeg stopper å lære eller utvikle meg, motiverer meg i arbeidet, sier Jarand.

Hvorfor tror du det er viktig å være motivert i forkant av AW Academys program?

Fordi det er tøft og det går så ekstremt raskt!

  • I andre utdanningssituasjoner kan man hoppe over et konsept du ikke klarer, og så gå tilbake og lære seg det. Det kan du ikke i et 12 ukers intensiv program som AW Academy. Her handler det om å «klatre over de veggene» og se fremover. Du ha motivasjonen før du søker AW Academy, fordi du må skjønne hva du skal inn på.

Fra et arbeidsgiver-perspektiv, hvorfor er det viktig med høy motivasjon hos de ansatte?

  • Arbeidsgiver vet at du må lære hele veien og at det blir tøft. De ansetter oss fordi AW Academy garanterer flinke, lærevillige og høyst motiverte folk. Motivasjon er alfa-omega, og derfor må du ha en innstilling at dette skal du få til.

Alumni Stories