Jobbsøker

Tips til deg som søker jobb

Det å søke jobb kan føles like mye overveldende og nifst som nervepirrende og spennende. Vi har samlet våre 6 beste tips for hvordan du forbereder deg og blir en minneverdig kandidat!

Finn ut av hva du vil.

Hva vil du jobbe med og hvorfor? Hvis dette er vanskelig, så begynn i motsatt ende- hva vil du ikke jobbe med?

Les stillingsannonsen!

En rekrutterer ser fort forskjell på en masseprodusert søknad og en søknad som kommer fra en person som har tatt seg tid til å lese stillingsannonsen grundig. Hvilke kvalifikasjoner, egenskaper og kompetanser etterspør stillingsannonsen? Og fremfor alt, virker det som om arbeidsplassen passer for deg?

Tilpass søknaden din.

Hva er det som gjør at du er den rette for denne stillingen? Tilpass din CV og din personlige søknad slik at den fremhever dine egenskaper og erfaringer som passer til stillingen – det tyder på at du har en ekte interesse for denne jobben. Kartlegg derfor hva du har gjort tidligere, både privat og i jobbsammenheng, og finn eksempler på situasjoner hvor du har brukt de egenskapene og ferdighetene som arbeidsgiveren etterspør. Få hjelp fra noen i dine omgivelser hvis du synes dette er vanskelig.

Se igjennom din CV og din personlige søknad.

Bruk gjerne litt ekstra tid på å gjøre din CV og personlige søknad oversiktlig og enkel å forstå. Del opp i tydelige avsnitt med overskrifter som «erfaring fra arbeidslivet» og «utdannelse». Sørg for at din CV er satt opp i omvendt kronologisk orden, med dine siste jobberfaringer først. Les alltid igjennom din CV og ditt personlig søknad en ekstra gang for å unngå stavefeil. Forbered deg til jobbintervjuet. Gratulerer - det å bli kalt inn til et jobbintervju er et bevis på at du er interessant og at rekruttereren vil vite mer om deg. Ved å komme tidsnok og være kledd i henhold til bedriftens eventuelle dresskode, sikrer du deg at du gjør et godt inntrykk. Sørg for at du har lest deg opp om både bedriften og stillingen du søker på – det viser at du er genuint interessert i jobben. Arbeidsgiveren kommer helt sikkert til å spørre om du har noen spørsmål til dem – derfor må du forberede dine spørsmål!

Følg opp din jobbsøknad.

Vi vet hvordan det er – det å søke jobb føles som å vente i en evighet. For å vise at du virkelig er interessert så er det alltid positivt at du gir lyd fra deg med en mail, hvor du takker for en hyggelig samtale- det gjelder både etter et telefonintervju og et intervju face-to-face.

Lykke til og husk – øvelse gjør mester!

Opprett jobbvarsel og registrer CV-en din!

Hos oss kan du opprette jobbvarsel for å motta nye stillinger som matcher dine preferanser, det gjør det enkelt å sile ut stillingene du er på jakt etter. Du kan også registrere CV-en din i vårt system som vil gjøre det lettere for våre rekrutterere å finne din profil.

Del artikkelen