My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Hero image
Jobbsøker

Åpen søknad - hva er det viktig å tenke på?

Når en bedrift du er interessert i ikke har noen ledige stillinger ute, finnes det alltid en mulighet til å sende en åpen søknad. Men hva innebærer det egentlig å sende en åpen søknad? Hvilken fordeler har det og finnes det noen risikoer ved å sende inn en åpen søknad?

Hva skiller en åpen søknad fra en søknad til en stilling som er lagt ut?

En åpen søknad kan ses på som en allmenn søknad du sender til en bedrift, men ikke på en spesifikk utlyst stilling. Når du sender en åpen søknad blir det veldig mye viktigere å forklare hvorfor du er interessert i å arbeide for akkurat denne bedriften. Hva er det som frister deg? Er det bransjen, produktet eller bedriftens verdier, eller alt sammen? Beskriv også gjerne hvilket bilde du har av bedriften og hva du baserer det på – om du kjenner noen som jobber der, om du har erfaring fra bransjen eller om du har hørt positive ting om bedriften.

Fordelene ved å sende en åpen søknad?

En fordel kan være at du allerede har gjort deg bemerket og vist din interesse for bedriften når en passende stilling blir ledig. Om bedriften raskt behøver en erstatter eller å rekruttere en ny medarbeider, kan det hende at de begynner å se i sine egne nettverk før de velger å legge ut stillingsannonsen. Om du da allerede tidligere har vist interesse for bedriften, kan det være positivt for deg.

Les også: Hvordan innlede søknaden som får deg på intervju

3 tips for å skrive en god åpen søknad

  • Vekk oppmerksomhet med en interessant overskrift!
  • Få frem motivasjonen din, og hvorfor du vil jobbe for akkurat den bedriften.
  • Gjør deg selv tilgjengelig i enden av søknaden. Hvordan kan bedriften få tak i deg?

Finnes det noe risikoer med å sende en åpen søknad?

Risikoen å falle mellom to stoler finnes alltid. Det kommer helt an på hvordan bedriften håndterer åpne søknader eller om det er aktuelt for bedriften å rekruttere nye medarbeidere. Det kan være lurt å sende en åpen søknad etter avtale. Ved å undersøke i forkant om bedriften tar i mot åpne søknader vil det spare deg for mye bortkastet tid.

Les også: Hvordan følge opp en søknad

Skal jeg ta kontakt etter at jeg sendt inn en åpen søknad?

Du kan gjerne ringe personen du sendte en åpen søknad til, vise din interesse og forsikre deg om at søknaden har kommet frem. Måten virksomheten møter deg på vil raskt si deg om du skal fortsette å ta kontakt med jevne mellomrom eller om du skal la det gå litt tid til neste gang. Vær fleksibel i din første samtale vedrørende din søknad. Personen som svarer er kanskje opptatt med noe annet og har ikke mulighet til å snakke med deg akkurat da. Det kan være et bra alternativ å sende en mail til den som rekrutterer for å følge opp eller spørre om han/hun har tid til en kort samtale. Det gir vedkommende mulighet til å svare på mailen din når det passer.

Opprett jobbvarsel og registrer din CV!

Visste du at du hos oss kan opprette jobbvarsel for å kunne få med deg alle relevante stillinger for deg. Det gjør det enkelt å få med seg når det kommer nye stillinger du ikke kan gå glipp av. Har du samtidig registrert din CV hos oss blir det enkelt for våre rekrutterere å finne deg når det kommer relevante stillinger rettet til din profil.