My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Hero image
Jobbsøker

Jobbsøker? Slik skaper du og bruker nettverket ditt

Det å ha et faglig og profesjonelt nettverk kan være en stor fordel når du er jobbsøker, enten det er for første gang eller om du skal bytte jobb. Men hvor skal du lete? Hvem skal du snakke med, og når får du bruk for nettverket ditt? Vi gir deg våre beste råd og tips til å bygge nettverk.

Studentforeninger og andre organisasjoner

Er du student og fortsatt har tid igjen av studiene, meld deg inn i en studentforening eller andre organisasjoner du finner interessant. Du møter likesinnede personer som kan være av stor betydning for nettverket ditt senere. Ofte arrangeres det sosiale arrangementer der du stadig blir kjent med nye mennesker. I tillegg får du samlet inn erfaring som kan være en fordel for CV-en når du skal søke jobb.

Les også: Dette bør du tenke på rundt valg av referanser

Tips for sosiale medier:

  • Rydde opp i profilene dine.
  • Kommenter, lik og følg aktuelle bedrifter eller personer som jobber i bransjen du ønsker deg inn i.
  • Vis deg frem på plattformer som passer til din bransje. Skal du jobbe med tekst? Opprett en blogg eller skriv artikler på Linkedin.
  • En jobbsøknad handler om å fortelle andre hvorfor du er rett for stillingen. Bruk sosiale medier til å vise frem hva du kan.
  • Vær villig til å besvare spørsmål, engasjere deg og dele.

Frokostmøter, seminarer og foredrag

Et frokostmøte eller seminar gir deg ikke bare verdifull kunnskap og innsikt, men det er også en ypperlig mulighet til å bli kjent med og knytte kontakter i næringslivet. Meld deg på aktiviteter og sammenkomster der du kan treffe nye mennesker og bli kjent med bransjen du ønsker å jobbe i. Frokostmøter er også en god måte for deg å trene aktivt på å mingle, presentere deg selv og fortelle om hva du ønsker å jobbe med.

Les også: Slik lager du en god Linkedin-profil

Sosiale medier

Benytt sosiale medier som Facebook, Linkedin, Twitter, og til og med Instagram når du skal søke jobb. Sosiale medier blir stadig mer brukt til å formidle stillingsutlysninger i rekrutteringsprosessen, så det er viktig at du følger med. Dersom du ikke allerede har en Linkedin-profil, er det på tid å skaffe seg en. Linkedin har blitt en arena for å skape både nettverk, finne ledige stillinger, og skape din egen profesjonelle merkevare når du skal søke jobb. Følg opp menneskene du har snakket med hittil og knytt kontakter på Linkedin. Vis at du er interessert i å utvikle dialogen videre. For deg som jobbsøker er første steg å ha en utfyllende profil. Arbeidsgivere kan bruke profilen din til å se på relasjoner, utdannelse, erfaringer og hvordan du engasjerer deg. Benytt gjerne plattformen til å skrive faglige innlegg, kommentere og like innlegg til bedrifter som du kan tenke deg å jobbe hos.

Gå utenfor komfortsonen

Vis engasjement for arbeidsgiveren på forskjellige måter. For eksempel kan du knytte kontakt med noen som jobber med samme oppgaver du kan tenke deg å gjøre. Hør hvordan en typisk arbeidsdag ser ut, og om vedkommende vet om de skal lyse ut noen stillinger. Vær nysgjerrig og spør! Kanskje personen kjenner til noen andre i samme bransje som ansetter? Gå ut av komfortsonen og ta initiativ.

Fremhev det du er god på

Det hjelper svært lite å ha et stort nettverk med mange mennesker om de ikke vet hva du faktisk er god på, hvilken erfaring eller kompetanse du har, eller om de selv kan dra nytte av det. Nettverket ditt er kun brukbart den dagen noen i det søker etter en ny person, og da er det viktig at tenker på akkurat deg. Vær tydelig på hva du er god på, enten det er i Linkedin-profilen din, når du er aktiv i sosiale medier, eller i dialog med andre.

Start din karriere i Academic Work

Registrer din CV hos oss og søk på aktuelle ledige stillinger hos våre kunder i jobbportalen. Oppretter du i tillegg jobbvarsel får du beskjed når det dukker opp nye stillinger som matcher dine preferanser. Du kan lese mer om hvordan det er å jobbe som konsulent gjennom Academic Work her.