My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Hero image
Jobbsøker

Hva skjer etter jeg er ferdig med studiene?

Er du snart ferdig med studiene dine og kjenner deg litt rådvill? I takt med nedtellingen kommer som regel den fryktede «hva-gjør-jeg-etter-eksamen-angsten». Bare ta det med ro! En måte å få en flyvende start på rett etter studiene, er å lage en strategi. Vi hjelper deg!

Samtidig som at de siste eksamene skal skrives, må du også bestemme deg for om du skal søke deg inn på et traineeprogram, søke etter fulltidsjobb, studere videre eller ta en tur innom Australia…I stedet for å få panikk over alle beslutningene som må tas, tenk heller over hvor du ser deg selv om 4-7 år og lag en strategi for hva du må gjøre for å nå dette målet. Uansett hvor langt du har kommet i tankeprosessen, er det alltid en fordel å avtale et møte med en yrkes- og studieveileder, det er både kostnadsfritt og uforpliktende.

Når skal du begynne å søke jobb?

Noen bedrifter legger ut stillingsannonser et år i forveien, andre annonserer kun noen uker før selve ansettelsen. Det er altså bedre å begynne tidlig og få et forsprang enn å være for sent ute. Du kan (og bør) selvsagt søke flere jobber samtidig, mer om dette kan du lese her.

Burde du studere videre?

Hvis du er sikker på hva du vil jobbe med, så finn ut av hvilken kompetanse du er nødt til å ha. Snakk med noen i den bedriften som du drømmer om å jobbe for, eller med bekjente som har kommet lenger i studiene eller i karrieren enn det du har. Involverer din drømmejobb at du må arbeide mye med Excel? Se da til å forbered deg, selv om det innebærer at du må ta et kurs eller få en venn til å lære deg det.

Uansett hvor bra dine medstudenter klarer seg, og uansett hvor fantastiske jobber de får- ikke sammenlign deg med andre. Fokuser på dine egne mål og positive egenskaper, kunnskaper og din kompetanse. Lykke til!

Hvordan skape de beste forutsetningen for å få en jobb?

  1. Ta deg tid til jobbsøking - se på det som en heltidsjobb i seg selv!
  2. Vær en attraktiv kandidat online! Registrer og oppdater din profil/kompetanseprofil på sosiale media og i ditt jobbnettverk.
  3. Bruk nettverket ditt! Be venner og bekjente si ifra til deg, hvis de får kjennskap til en jobb som kan passe for deg.
  4. Søk jobb der hvor de etterspør nyutdannete søkere. Når du ikke har mye jobberfaring, kan konsulentjobber eller traineeprogram være en god måte å få en fot innenfor arbeidslivet.

Fordeler ved å jobbe etter studiene

  1. Du får praktisert det du har lært mens kunnskapen er helt fersk.
  2. Ved å jobbe i steden for å studere har sin økonomiske fordeler ved at du faktisk tjener penger i stede for å dra på deg enda høyere studielån.
  3. Du får bedre grunnlag for veien videre. Ved å jobbe kan du finne ut av om det er akkurat det du vil, eller om du vil studere noe helt annet.
  4. Du opparbeider deg fulltidserfaring, noe som kan komme godt med når du skal søke nye jobber senere.

Opprett jobbvarsel og registrer din CV!

Visste du at du hos oss kan opprette jobbvarsel for å kunne få med deg alle relevante stillinger for deg. Det gjør det enkelt å få med seg når det kommer nye stillinger du ikke kan gå glipp av. Har du samtidig registrert din CV hos oss blir det enkelt for våre rekrutterere å finne deg når det kommer relevante stillinger rettet til din profil.