My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Hero image
Jobbsøker

Hvordan kle seg til jobbintervjuet?

Når du blir innkalt til et jobbintervju, dukker dette spørsmålet ofte opp – hva skal jeg ha på meg? Vi spurte vårt ekspertforum hvor viktig klesstilen på et jobbintervju egentlig er. Og kanskje ennå viktigere - Hvordan skal du i hvertfall ikke kle deg?

Du kommer langt med klisjéen ren og pen

Jeg synes klesstilen din skal gi et klart inntrykk av at jobbintervjuet er viktig for deg. Så tenk på hvilke signaler klærne dine gir. Jeg mener ikke at alle som skal på et jobbintervju må dresse seg opp i dressjakke. Føler du deg bekvem i en skjorte eller i en fin bluse kan det være et bra alternativ. Men som sagt, det viktigste er at du viser at du ønsker å gjøre et bra inntrykk under jobbintervjuet og da kommer du langt med klisjéen «ren og pen»!

  • Mathilda Glase, Head of Talent Acquisition

Kle deg etter bedriften

Hvordan du skal kle deg, er avhengig av hva slags type stiling du søker på. Det viktigste er at du har innhentet informasjon om og forstår hva slags type virksomhet du søker jobb i. Et tips kan da være å kle deg i de klærne du tror passer inn i dette miljøet.

  • Sofia Terzakis, Consultant Manager

Stikkordet er nøytralt

Din klesstil kan være viktig, avhengig av hvilken jobb du søker på. Når du skal på et jobbintervju, må du tenke på å passe best mulig til søkerprofilen og selv om klesstil sjeldent er spesifisert i jobbannonsen, gjør du et ennå bedre inntrykk av å være rett person til jobben, hvis du passer inn på alle måter. Ikke møt opp i koseklær, kle deg heller ikke utfordrende eller i merkeklær med logomerker som kan være verdiladet eller som kan oppfattes negativt. Prøv å holde klesstilen din så nøytral som mulig, slik at klærne dine ikke stjeler fokuset fra din personlighet og din kompetanse!

  • Lina Ullman, Consultant Manager

Vær profesjonell

Jeg ville ha løyet, skulle jeg si at måten du klær deg ikke har noen betydning selv om din klesstil aldri kommer i nærheten av å være så viktig som din person, erfaring og din kompetanse. I et jobbintervju er det viktig å gi inntrykk av at man er profesjonell, og det blir jo vanskelig å oppnå hvis man for eksempel velger å ha treningsklær på seg.

Cristofer Nilsson, Consultant Manager

Opprett jobbvarsel og registrer din CV!

Visste du at du hos oss kan opprette jobbvarsel for å kunne få med deg alle relevante stillinger for deg. Det gjør det enkelt å få med seg når det kommer nye stillinger du ikke kan gå glipp av. Har du samtidig registrert din CV hos oss blir det enkelt for våre rekrutterere å finne deg når det kommer relevante stillinger rettet til din profil.