My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
søknadsprosess
Jobbsøker

Er du i en lang rekrutteringsprosess?

Å søke jobb kan være både utfordrende og vanskelig. Noen stilinger har høye krav, personlighetstester eller flere intervjurunder. Noen ganger kan søknadsprosessene være lange og tunge, og flere spørsmål dukker ofte opp underveis. Når bør du følge opp søknaden og når kan du forvente svar? Vi gir deg rådene!

Når skal du følge opp søknaden?

Rekrutteringsprosesser kommer i flere variasjoner, noen er korte hvor arbeidsgiveren velger kandidaten raskt, og andre prosesser er lange og tidkrevende både for arbeidsgiver og for deg som kandidat. Det er derfor ikke noe konkret svar på når du bør ta kontakt for oppfølging av prosessen. Det er lov å spørre om det ikke står klart når det er forventet å kunne få tilbakemelding om prosessens fremløp. Har prosessen en søknadsfrist er det unødvendig å ta kontakt før datoen har passert. Under intervjuet kan du stille spørsmål om hvor lang tid det er forventet at prosessen skal ta og når det kan forventes å få svar, hvis dette ikke kommer frem.

I lengre prosesser med tester og flere intervjurunder vil det naturligvis ta litt tid, det trenger derimot ikke stoppe deg fra å søke andre jobber. Du kan lese mer om å søke flere jobber samtidig her.

Hold motivasjonen oppe

Først og fremst vil vi råde deg til å søke på stillinger som interesserer deg og som du virkelig brenner og er motivert for. Å søke på en stilling hvor du egentlig ikke er så motivert vil bare ta tiden fra deg – tid du kan bruke på en stilling du mye heller vil ha. Bruk tiden din på å bli kjent med bedriften du søker deg til og skriv én god søknad enn mange masseproduserte søknader – dette skinner gjennom for rekrutteren.
Gjennom en lang prosess kan det være vanskelig å holde på motivasjonen, det gjelder å være "på" også i siste steg. Det er lov å vise interesse for en stilling uten å virke masete. Still spørsmål og vis at du er interessert i bedriften, det vil si mye om hvordan du er som person, og om du kan passe inn i bedriften du søker deg til.

Vær tålmodig

Til slutt, ha is i magen og vær klar over at det kan ta tid før du får respons på en søknad. Hver rekrutteringsprosess er ulike og det gjør at det noen ganger vanskelig å forutsi når det kan forventes respons, her gjelder det at du holder fokuset ditt på rett sted. Ettersom tidsperioden det tar fra du sender inn din søknad som regel ikke har noe å gjøre med at bedriften er usikker på din profil, det er heller at prosessen har sitt løp.

For flere karrieretips kan du lese mer her. Lykke til!

Opprett jobbvarsel og legg inn CV-en din hos oss.

Våre rekrutterere jobber daglig med å få nye kandidater ut i stillinger som passer både for bedriften og for kandidaten. Hos oss kan du opprette profil med CV-en din, det gjør det enkelt for både deg og oss når det dukker opp en relevant stilling for deg. Jobbvarsel gjør det også enkelt å få beskjed hver gang det dukker opp en stilling som fyller dine kriterier, En veldig enkel måte å holde oversikt over nye og aktuelle stillinger for deg. Opprettet jobbvarsel her . Veldig enkelt, og ikke minst tidsbesparende.